Mladi matematicari odmjerili snage

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak 150 ucenika osnovnih i srednjih škola iz citave Istre, u pratnji 89 mentora, sudjelovalo je na županijskom natjecanja iz matematike koje je ugostila Osnovna škola «Vazmoslav Gržalja» Buzet.

Najbolji ucenici predloženi su za državno natjecanje, a o konacnom broju sudionika odlucit ce Državno povjerenstvo, saznajemo od predsjednice Županijskog povjerenstva i ravnateljica buzetske škole Mirjane Blaževic.

Medu ucenicima cetvrtih razreda najbolja je Maja Jugovac iz OŠ Porec. Kod petaša prvo mjesto zauzeo je Patrik Matoševic iz OŠ Porec.

U konkurenciji ucenika šestih razreda prva je Katarina Zornada iz OŠ Vazmoslav Gržalja Buzet PŠ Roc. Kod sedmaša prva je Lucija Fioretti iz OŠ Stoja Pula. Kod osmaša prvo mjesto zauzela je Katarina Božic iz OŠ Vazmoslav Gržalja Buzet.

Medu ucenicima prvih razreda srednjih škola u A kategoriji prva je Matea Prenc Gimnazija Pula. Kod maturanata, prvo mjesto zauzeo je Tomislav Gužvic iz Gimnazije Pula.

Najbolji medu ucenicima prvih razreda u B kategoriji je Ivan Ceh iz SŠ Buzet. Kod ucenika drugih razreda prva je Vanja Maric Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin. Medu ucenicima trecih razreda prvi je Denis Hrvatin iz SŠ Mate Balote Porec. Kod maturanata prvi je Dean Barbic SŠ Mate Blažine Labin.


Podijeli: Facebook Twiter