Mladi jazzisti snimili CD

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Polaznici Ljetne jazz škole Hrvatske glazbene mladeži snimili su u zagrebackom BP Clubu skladbe koje ce se naci na novom diskografskom izdanju Croatia Recordsa, CD-u radnog naslova "Sky Over Grožnjan". Tako se zove i jedna od skladbi Boška Petrovica koja ce se naci na ovom albumu.

Izbor skladbi koje su snimane i koje ce se naci na CD-u žanrovski je veoma širokog spektra. Uz uobicajene jazz standarde tu ce se naci i domace jazz skladbe poput kompozicije Boška Petrovica "Music for Summer Nights", zatim nešto bluesa u skladbama "Every Day I Have the Blues" i "Black Magic Woman" Carlosa Santane, ili pak nešto klasicniji izricaj u Piazzolinoj "Libertango" ili "Mediterranean Sundance" Ala di Meole.

Snimanje je nadgledao Boško Petrovic, koji je inace voditelj combo sastava te mentor za vibrafon u grožnjanskoj Ljetnoj jazz školi, a na ovom nosacu zvuka zabilježena je svirka sljedecih jazz juniora: vibrafonisti Šimun Matišic i Vid Jamnik, pijanisti Dina Rizvic iz Labina i Sandi Cakalo iz Novigrada, pjevaci Nika Turkovic te Puljanin Matej Ocvirk, harmonikaš Mislav Novakovic, gitaristi Matija Miletic, Adriano Lampalov, Orjen Ridanovic i Filip Gregovic, basistica Tea Tidic te bubnjari Lada Obradovic i Matic Crešnik. Na snimanju im je pomoglo i nekoliko iskusnijih glazbenika - gitarist Ante Gelo, basist Goran Rukavina i bubnjar Borna Šercar. Album "Sky Over Grožnjan" bit ce objavljen krajem studenog.


Podijeli: Facebook Twiter