Mladi glazbenici za Školu za odgoj i obrazovanje

Predstavio se i zbor Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova (D. MEMEDOVIĆ)
Predstavio se i zbor Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova (D. MEMEDOVIĆ)

Dobrotvorni koncert Inner Wheel Cluba Pula u suradnji s Glazbenom školom Ivana Matetića Ronjgova održan je u srijedu navečer pred brojnom publikom u Domu hrvatskih branitelja.

Ove godine sav prihod od ulaznica za koncert odlazi Školi za odgoj i

obrazovanje Pula, a o dosadašnjim aktivnostima Inner Wheela govorila je predsjednica toga kluba Sanja Cinkopan Korotaj. U ime Škole za odgoj i obrazovanje svima se zahvalila pedagoginja Vanja Marković, a ravnatelj glazbene škole Robert Rosanda govorio je o važnosti ove humanitarne akcije koja je postala već tradicionalna.

Glazba ima riječ

U predvorju Doma hrvatskih branitelja postavljena je izložba koja oslikava itinerer ovoga koncerta tijekom 15 proteklih izdanja, a izrečena je zahvala svim sudionicima ovogodišnjeg i prošlogodišnjih koncerata, učenicima, mentorima, bivšim ravnateljima škole Borisu Vučini, Vladi Može i Valteru Išiću, kao i profesorici Marizi Burić koja je u organizaciji ovoga koncerta od samih početaka.

Potom je prepuštena riječ glazbi te talentiranim mladim glazbenicima. Violinistica Lucia Lyon bila je vrlo nadahnuta u izvedbi prvog stavka iz Bachovog "Koncerta u a­molu" uz glasovirsku pratnju Aleksandre Santin Golojka, a potom je zbor Osnovne glazbene škole pod vodstvom Suzane Goldin izveo "Naranču". Nakon toga zbor je otpjevao "Por una cabeza" uz nastup violinista Milana Grbića i pijanistice Snježane Demarin, inače profesora u ovoj školi te plesače Naike Dapiran i Štefana Zeidlera.

Andersenov "Scherzino" izveo je sve bolji flautist Karlo Sandro Puđa uz klavirsku pratnju Sandre Burić, a višestruko nagrađivana pijanistica Valentina Božac Debussyjev "Preludij br. 8". Recitativ i ariju Figara iz opere "Figarov pir" otpjevao je solo pjevač Patrik Andreja uz pratnju Sandre Burić, a solo pjevačica Patricia Žudetić je predstavila publici recitativ i romancu Jelene iz Zajčeve opere "Nikola Šubić Zrinski". Korepetitorica je bila Jadranka Celić Bernaz.

Saksofonist Bruno Martinović odsvirao je Singeleeovu "Cinquieme Solo de concert" uz pratnju Maše Pavićević, također vrlo nadahnuto, a tehnički besprijekoran pijanist Josip Dobrić izveo je Rahmanjinov "Preludij u gis­molu". Roberta Prelčec predstavila se Prokofjevljevom "Montecchi e Capuletti" iz baleta "Romeo i Julija", a Noel Dožić na harmonici Granadosovim "Španjolskim plesovima". Sve su to talentirani i nagrađeni učenici.

Svirali i profesori

Profesor violine Milan Grbić i profesorica klavira Danijela Horvat odsvirali su Sarasateovu "Andaluzijsku romansu". Na kraju se predstavio Big bend škole pod vodstvom profesora Marijana Kopčića, sa skladbama "Blue skies" i "Strangers in the night", gdje su u prvoj bili solisti Eleonora Dobrović, a u drugoj skladbi Patrik Andreja. Mentori su učenicima bili Karlo Kumpare, Suzana Goldin, Naike Dapiran, Mariza Burić, Cvetan Pelčić, Giorgio Sugar, Marko Malivuk Jovanović, Snježana Demarin, Orhida Antunović i Marijan Kopčić. (Vanesa BEGIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter