Mladi glazbenici oduševili publiku

(G. ČALIĆ ŠVERKO)
(G. ČALIĆ ŠVERKO)

Nastavlja se odličan ciklus 56. koncertne sezone u Eufrazijani, a ovoga su utorka u porečkoj bazilici nastupili pijanistica Petra Gilming, violinist Sho Akamatsu i violončelist Branimir Pustički, koji djeluju kao Trio 1887 te su pritom i više nego oduševili sve prisutne.  Trio 1887 priredio je jedan od ponajboljih koncerata ovogodišnje sezone u Eufrazijani.

Izvodeći, uz ostalo, Beethovenov klavirski trio u B duru, op 11, "Gassenhauer", te Rahmanjinov trio elegiaque br. 1 u g-molu u Eufrazijani su zaista zvučali fenomenalno, a publika gromoglasnim aplauzom nagrađivala njihov izniman trud. Nakon pauze, nastavili sa izvođenjem skladbi Arenskya, te publiku podigli na noge izvedbom klavirskog tria br. 1 u d molu, op. 32.

Pijanistica Petra Gilming, violinist Sho Akamatsu i violončelist Branimir Pustički Gilming su diplomanti zagrebačke Muzičke akademije različitih generacija. Trio 1887 osnovali su 2015. godine, i tada već na svom prvom nastupu na natjecanju "Papandopulo" održanom u Zagrebu osvojili prvu nagradu i sve specijalne nagrade. Od tada nastupaju na renomiranim podijima i festivalima diljem Hrvatske, a ove ih godine očekuje i prvi zajednički inozemni nastup, na festivalu Elvermose u Danskoj. Svom uspješnom zajedničkom muziciranju pridodali su i koncert u Eufrazijevoj bazilici, te se  pridružili brojnim glazbenicima koji su ovoga ljeta iz porečke bazilike ponijeli odlične dojmove.

Nakon njihova nastupa, već ovoga petka zaljubljenici u klasičnu muziku moći će ponovno u večernjim satima uživati u nastupu pijanista Ivana Škreblina. Na programu su djela Mozarta, Beethovena, Schumanna, Chopina… (I. GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter