Mladi Cepljani kod Josipovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ucenici OŠ Ivan Goran Kovacic iz Cepici, njih 43, posjetili su u nedjelju predsjednika države Ivu Josipovica u njegovu uredu na zagrebackom Pantovcaku. Polusatni susret, ostvaren u sklopu školskog projekta «S predsjednikom na sok», protekao je, prenosi nam pedagoginja Nada Švraka, u obostranom oduševljenju, a zakljucen je obecanjem državnika o uzvratnom posjetu.

Josipovicu je na mehu zasvirao Dalen Nacinovic, ucenik petog razreda. Mladi Cepljani predstavili su školu, uspjehe na državnim natjecanjima te upoznali predsjednika sa svojom posebnošcu - projektom ocuvanja istro-rumunjskog govora. Domacina su, silno znatiželjni, obasuli i pitanjima, na koja je ovaj strpljivo odgovarao.

Darivali su ga, izmedu ostalog, kravatom koju je skrojila grupa školskih kreativaca, s otisnutim simbolom stola Cirila i Metoda iz Aleje Glagoljaša kod Roca. Nacrtala ga je osmašica Kerol Rabar za nedavne radionice u povodu Dana kravate.

- ?ake je oduševilo to što se predsjednik rukovao sa svakim ponaosob. Njegov su ured vec posjecivale škole, no mi smo ocijenjeni kao mala, ali posebna osmoljetka, prenijela nam je Švraka.

Uz nju, projekt s «Predsjednikom na sok», u želji da školu što više otvore prema javnosti – što je Josipovicev ured spremno prihvatio - ostvarile su uciteljice Davorka Vadanjel, Marina Hrvatin i Romina Licul.


Podijeli: Facebook Twiter