Mladi Buzećani učit će o poslovnoj komunikaciji

Radionica Think-UP projekta u Narodnom domu (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Radionica Think-UP projekta u Narodnom domu (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Stand UP, novi je gradski projekt namijenjen prvenstveno mladima koji prvi puta ulaze u poslovne vode, ali i svim potencijalnim poduzetnicima. Provodi ga Grad Buzet zajedno s partnerom Klubom mladih BUM i suradnicima Srednjom školom i Udruženjem obrtnika. Projekt sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih sa 45.500 kuna. Ukupna vrijednost je 57.500 kuna, a razliku od pokriva prijavitelj projekta Grad Buzet.

Kvalitetna prezentacija i poslovna komunikacija

- Cilj je putem radionica, predavanja stručnih predavača i javnih tribina naučiti mlade kvalitetnoj samoprezentaciji i poslovnoj komunikaciji. U jednoj od radionica formirat će se nekoliko peteročlanih timova koji će rješavati realne problema buzetskih firmi. Također, posjetom uspješnim buzetskim tvrtkama i obrtnicima upoznat će se mlade s mogućnostima otvaranja vlastitog posla, a predviđene su i volonterske akcije, ističe voditelj projekta mladi magistar ekonomije Filip Krančić.

Ugovor s Ministarstvom socijalne politike i mladih potpisan je u studenom, a projektne aktivnosti odvijat će se od siječnja do srpnja ove godine. Predavanja, javne tribine radionice, i samoprezentacije odvijat će se u Narodnom domu ili u prostorijama Srednje škole Buzet. O svim aktivnostima mlade Buzećane obavještavat će se preko facebook stranice projekt Stand UP. Aktivnosti poput volonterskih akcija i posjeta uspješnim hrvatskim firmama i obrtnicima odvijat će se na za to prigodnim lokacijama.

Stand UP je nastavak Think-UP projekta poticanja poduzetništva mladih buzetskog područja koji se provodio od kraja 2014. godine do srpnja 2015. godine.

Dobar primjer samozapošljavanja

Oba gradska projekta ujedno su dobar primjer samozapošljavanja. Filip Krančić prvo je radio kao vježbenik u Gradskom odjelu za društvene djelatnosti i razvojne projekte, a sada si kroz projekte osigurava radno mjesto; šest mjeseci kroz prvi projekt gdje je bio suvoditelj, a sada isto toliko kroz drugi projekt gdje je voditelj.

- Iskustva prvog projekta Think- UP su dobra, odazvalo se puno zainteresiranih koji su sudjelovali i na predavanjima i edukacijama iz područja poduzetništva, pripreme projekata za EU fondove, Internet marketinga i zapošljavanja mladih, a sudjelovali su i u volonterskim akcijama. Tako dobar odaziv očekujem i od najnovijeg Stand UP projekta. Ovakav tip projekta ima efekta jer mladi se uključuju ciljano ovisno o temi koja ih zanima, najviše interesa pokazuju oni koji imaju neke poduzetničke ideje ili traže zaposlenje, rekao je Krančić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter