Mladi bujski vatrogasci odradili 28 akcija

Goran Rašić sa članovima mladeži
Goran Rašić sa članovima mladeži

U Bujama je proteklog vikenda održana redovna Skupština mladeži Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buja kojega će voditi zapovjednik Adrian Milin-Ungar, a njegov zamjenik će biti Aleksandar Gizdavec. Nadzorni odbor mladeži čine Deni Mikac, Sebastian Babić i Mihael Gizdavec.

Obuka uz starije vatrogasce

Na Skupštini je predsjednica mladeži Petra Hrlić podnijela izviještaj za proteklu godinu. Mladež se prošle godine okupila 28 puta radi raznih vježbi, prikupljanja humanitarne pomoći i proslave važnijih praznika. Mladi su odrađivali obuku uz mentorstvo starijih članova društva, na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. U veljači prošle godine održana je prva skupština mladeži na kojoj je izabrano vodstvo. Za Dan žena je priređen mali kulturno-umjetnički program za članice društva, mame i none kojima je podijeljen mali znak pažnje. Povodnom Uskrsa su prigodno bojali jaja nakon čega je uslijedilo natjecanje. Za blagdan sv. Florijana mladež je sudjelovala u procesiji i na misi, a tijekom proslave u šatoru su prodavali lutriju uz pomoć starijih članova. Sav prihod od prodanih listića korišten za potrebe mladeži DVD-a. U ljetnom kampu koji je održan početkom kolovoza sudjelovali su i mladi iz žminjskog DVD-a.

Aktivnosti u kampu svode se uglavnom na spavanje u vrećama, kuhanje, vježbanje, upoznavanje okolice Momjana i plivanje u Kanegri. Mladi DVD-a sudjelovali su u prikupljanju humanitarne pomoći za poplavljena područja Slavonije, a akciji se priključila i mladež iz PGD-a Sečovlja. Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana u Bujama je održan sajam sv. Nikole na kojem su sudjelovali zajedno s članicama DVD-a.

Ljetni kamp u srpnju i kolovozu

U ovoj godini najavljen je ljetni kamp u srpnju ili kolovozu, županijsko natjecanje vatrogasne mladeži na jesen, te Glasnik mladeži u kojem će biti zabilježeni svi važniji trenuci i događaji tijekom godine.

Zapovjednik mladeži DVD-a Adrian Milin-Ungar izvijestio je o uspješno obavljenim zadacima tijekom ljetnog kampa, odnosno straže u kampu, osiguravanja čamaca i provjere plivačkih sposobnosti članova. Tajnica Mladeži DVD-a, Šefika Brkić iznijela je financijsku sliku DVD-a. Naime, lani je brojne aktivnosti utrošeno ukupno 7.600 kuna, dok je za ovu godinu predviđeno oko deset tisuća kuna.

Na skupštini su prisustvovali županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac, dogradonačelnik Buja Valdi Glavičić, predsjednik Gradskog vijeća Buja Fabrizio Visintin te predstavnici mladeži DVD-a Žminja, Rovinjskog Sela, Novigrada, Sečovlja, Krtavča i mladeži bujskog Crvenog križa te predsjednik bujskog DVD-a je Goran Rašić. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter