Mladi autori izlažu na Verudeli

Iva Fonović pored svoga rada
Iva Fonović pored svoga rada

Kišna večer u subotu nije omela vjerne ljubitelje likovne umjetnosti da razgledaju posljednju ovogodišnju izložbu u prostorima Studija Muzeja suvremene umjetnosti Istre na Punta Verudeli. To je istodobno najavna izložba za iduću sezonu u ovome prostoru.

Prva će izložba biti posvećena mladim autorima, odnosno predstavljanju tek diplomiranih autora iz Istre, koji će se skupno predstaviti u ljeto 2014. godine.

Potom će uslijediti izložba Ive Fonović, mlade pulske umjetnice koja će se predstaviti skulpturama. Zatim će se izložbeno predstaviti pulska umjetnica sa zagrebačkom adresom Vanja Popek, koja će izložiti svoja platna, akrilike.

Netom diplomirana mlada Rovinjka Vjekoslava Sošić predstavila se komponibilnom slikom (akril/platno), a samostalno će se predstaviti i dogodine u istome prostoru.

Minijature u kombiniranoj tehnici djelo su Olega Šurana, mladog pulskog umjetnika i dizajnera. Iz Grožnjana dolazi mladi Marko Zelenko, koji se predstavlja skulpturama. Tu su i radovi u kombiniranoj tehnici na papiru mlade Rosane Zupičić iz Rapca.

Ovaj se postav može razgledati do 12. listopada svakodnevno od 17 do 22 sata. (V. BEGIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter