Mladež HDZ-a: Pula nema politike za mlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ovaj grad nema politike za mlade", rekao je Dalibor Jelić, predsjednik Mladeži HDZ-a Pule na konferenciji za novinare.

- Osnivanje različitih Savjeta kako bi se motiviralo mlade ljude da sudjeluju u političkim procesima nije dalo efekta, a obećanja Valtera Flega nemaju ishodišnu točku u politici za mlade. Opravdano smatramo da gradska vlast mlade ne smatra dijelom političkog tijela već se njima bavi kao rizičnom skupinom. Politika za mlade treba biti upotrebljiva i stvarna, ali ne kroz obečanja o sveučilišnom kampusu već činjenicu da Pula treba provesti proces revizije svojih studija, dodaje on.

Tajnica i dopredsjednica HDZ-ove Mladeži Karin Peruško naglasila je da se mladim Istrijanima ne može obećavati poticanje pripravništva za 1.600 kuna kada je taj SDP-ov državni projekt već propao i mladi ostaju prepušteni sami sebi.

- IDS nakon svakih izbora otvara poneku Agenciju, sada će osnovat Savjet za gospodarstvo, no zaposlenje će dobiti samo oni s iskaznicom IDS-a jer nakon svakih izbora sve je više nezaposlenih. Samo jako obrazovanje daje novi impuls ekonomiji, a u Flegovoj platformi to je nebitna stavka, rekla je Peruško, koja smatra da gospodarska politika ide u krivom smjeru i vlast mladima ne može ništa pružiti. (G. ROJNIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter