Mladež HDZ-a: Flego će još povećati birokraciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Nakon što je agencija za dodjelu kreditnog rejtinga Moody's srušila Hrvatskoj kreditni rejting na razinu smeća, navodeći kako posuđivanje novca predstavlja značajan rizik za ulagače, nevjerojatno zvuče najave IDS-ovog kandidata za župana Valtera Flege o zapošljavanju čak tisuću pripravnika, a koji će predstavljati novi teret na leđima poreznih obveznika. Umjesto da se postavlja pitanje smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru i administraciji, IDS-ova politika planira povećanje broja birokratskih djelatnika", poručila je na konferenciji za novinare Karin Peruško članica Mladeži HDZ-a Pule.

Istaknula je da su smjernice o zapošljavanju koje nudi Flego vrlo neobične, jer nepoznato ostaje kako će posložiti novu stranačku križaljku i hoće li se nova zapošljavanja odvijati isključivo po političkom ključu. Po njenim riječima, cilj gospodarskih reformi treba biti povećanje proizvodnje u privatnom sektoru i smanjenje troškova uprava, a svojim konceptom, tvrdi Peruško, IDS-ov kandidat stvara podlogu za još tromiju istarsku birokraciju čija će izmišljena radna mjesta biti osigurana politički podobnima.

Članica Mihaela Cvek smatra da je IDS u Istri odavno stvorio carstvo temeljeno na nepotizmu i pogodovanju svima koji se ne bune protiv njihovog klijentelističkog načina rada.

- Ako se i makne nekoga s njegove pozicije, za par mjeseci ti isti IDS-ovci pronađu drugu funkciju. Takvom učestalom praksom uništili su budućnost i perspektivu mladih ljudi u ovoj regiji, rekla je Cvek.

Potpredsjednik MHDZ-a Pule Mario Jurkić konstatirao je da se u ovo predizborno vrijeme plasira već viđeno kupovanje glasova po sistemu jedan glas - jedan birokrat, a deset novih glasova - direktor poduzeća. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter