Mladen Nežić novi je direktor Istarskog vodovoda

Mladen Nežić novi direktor Istarskog vodovoda (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Mladen Nežić novi direktor Istarskog vodovoda (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Dosadašnji rukovoditelj tehničkog odjela Istarskog vodovoda Buzet Mladen Nežić novi je direktor ove vodoopskrbne firme.

-Skupština Istarskog vodovoda prihvatila je prijedlog Nadzornog odbora o imenovanju direktora Društva nakon provedenog javnog natječaja i pristiglih molbi kandidata te potvrdila izbor, odnosno imenovanje Mladena Nežića. Dosadašnja direktorica Laura Šuperina i dalje ostaje zaposlenik Istarskog vodovoda na visokom rukovodećem položaju, prenio nam je jučerašnje zaključke Skupštine njen predsjednik, buzetski gradonačelnik Siniša Žulić.

Osam kandidata

Na javni natječaj za radno mjesto direktora Istarskog vodovoda za idući četverogodišnji mandat, prijavilo se osam kandidata među njima i dosadašnja direktorica no u utrci za svoj drugi direktorski mandat nije dobila podršku Nadzornog odbora.

Šuperina je na čelo ove vodoopskrbne firme došla početkom 2012. godine kada je naslijedila dotadašnjeg direktora Borisa Sirotića, nakon njegova odlaska u mirovinu. Diplomirana pravnica iz Lupoglava, tridesetak je godina zaposlena u Istarskom vodovodu, prvo na mjestu pravnog referenta, a potom rukovoditelja Odjela za opće, pravne i kadrovske poslove. Uoči raspisivanja natječaja za izbor direktora u Istarskom vodovodu, uz njeno ime počele su se vezivati određene kontroverze, među ostalim i prozivke da je svoju kćer veterinarsku tehničarku, zaposlila kao kemijskog tehničara u laboratoriju Istarskog vodovoda. Spočitavala joj se i velika plaća od oko 22.000 kuna mjesečno, ali i još neki potezi koji za sobom povlače kaznenu odgovornost.

Na pitanje da li je to razlog promjene na čelu ove vodoopskrbne tvrtke, predsjednik Skupštine Istarskog vodovoda Siniša Žulić rekao je da je osobnog mišljenja da su određene stvari koje po njemu nemaju pravnog temelja došle od strane određenih zaposlenika vodovoda te da će, ukoliko se utvrdi neargumentiranost takvih navoda, netko morati odgovarati za štetu nanesenu Društvu.

Među najvećim u Hrvatskoj

Istarski vodovod kojeg svrstavaju među pet najvećih vodovoda u Hrvatskoj, djeluje na području 28 gradova i općina te dijelu Općine Pićan, a godišnje, uključujući i vodu koju distribuira Vodovodu Pula te Rižanskom vodovodu Kopar, prodaje oko 17 milijuna kubika vode.

Vlasnici su općine i gradovi koji s temeljnim ulozima sudjeluju u temeljnom kapitalu. Istarski vodovod zapošljava 308 radnika. Sjedište mu je u Buzetu, djeluje na pet lokacijski odvojenih poslovnih jedinica u Bujama, Buzetu, Pazinu, Poreču i Rovinju i šest ispostava (Karojba, Kaštelir, Novigrad, Umag, Vrsar i Žminj. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter