Mladen Markac jedva preživio srcani udar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

General Mladen Markac pronaden je onesviješten u pritvorskoj celiji u Scheveningenu nakon što je pretrpio srcani udar. Nakon toga je hitno prebacen u amsterdamsku kliniku, gdje ga je pregledao kardiokirurg i odmah mu ugradio još jedan stent.

Srcani udar pogodio je Markaca i prije dvadesetak dana, no ta se informacija, po Markacevoj želji, skrivala od javnosti. Markac, naime, o svojim zdravstvenim tegobama ne voli govoriti, no problem je što to cini i sa svojim lijecnicima, tako da su prvi bolovi oko srca, koje je osjetio odmah poslije Nove godine, prošli bez lijecnicke reakcije buduci da je Markac problem prešutio, sve do novog pogoršanja i srcanog udara koji je jedva preživio.

Dežurna medicinska sestra odmah ga je uputila u amsterdamsku kliniku spasivši mu tako život. Informaciju o kojoj se pocelo spekulirati naposljetku je potvrdio i Markacev odvjetnik Goran Mikulicic, koji kaže da je na vrhunskoj amsterdamskoj klinici na Markacu primijenjena nova metoda lijecenja, a kirurg je bio jako zadovoljan ishodom, zahvaljujuci upravo brzoj reakciji.

Markac je srcane tegobe donio u Haag iz Hrvatske, jer vec godinama ima problema sa srcem, uz šecernu bolest. Preživio je više infarkta, kada mu je ugradeno i nekoliko stentova.

Inace, u tijeku je stanka u sudenju Gotovini, Cemarku i Markacu. Proces se nastavlja u zadnjem tjednu veljace, kada su u Haagu zakazana rocišta za svjedoke sudskog vijeca.


Podijeli: Facebook Twiter