Mladen Kušec na BOOKtigi

Mladen Kušec s mališanima u porečkoj knjižnici (J. PRODAN)
Mladen Kušec s mališanima u porečkoj knjižnici (J. PRODAN)

- Sanjajte i vjerujte u sebe, kad vam kažu da ste bedasti prijeđite preko toga i krenite dalje. I znajte da možete ostvariti sve što poželite, poručio je Mladen Kušec djevojčicama i dječacima na predstavljanju slikovnice "Adrianin plavi svijet".

Druženje poznatog pisca za djecu i mališana održano je u sklopu porečkog sajma pročitanih knjiga BOOKtiga, a Kušec je pročitao nekoliko svojih priča koje, kroz šalu i na djeci razumljiv način, progovaraju o važnim životnim temama kao što su ljubav, obrazovanje, ekologija i ostalo.

"Adrianin plavi svijet" je slikovnica koja uči dijete ekologiji, a objavljena je u izdanju Histrije Croatice C.A.S.H.-a u suradnji s Tonkicom Palonkicom frrrr. Tekst potpisuju Mia Schwerer i Mladen Kušec, a autor ilustracija je Rajko Ban. Objavljena je na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku, a na BOOKtigi je prvi put predstavljena u Istri.

Mladen Kušec rođen je 1938. godine u Zagrebu, gdje danas živi i radi. Osim što piše Kušec je voditelj popularnih radio i TV-emisija kao što su "Tonkica Palonkica frrr...", "Bijele vrane", "Hihotić", "Patuljci pojma nemaju" i "Sedmi vjetar", a autor je i brojnih kazališnih predstava.

Posjetitelji mogu u programu BOOKtige sutra pogledati projekciju filma "Što je muškarac bez brkova?" po romanu Ante Tomića u Dječjem odjelu knjižnice, u podne na Maraforu će "Medo Klik" darivati djecu, u 17 sati će nastupiti folklorna radionica Opsa-sa vođena Tatjanom Tišmom, a gost književnik je Zoran Ferić, koji u knjižnicu dolazi u 19 sati. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter