Mladen Buršic preuzima Opcinsko vijece Višnjana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši opcinski procelnik Višnjana Mladen Buršic imenovan je za povjerenika Vlade Republike Hrvatske koji ce preuzeti sve ovlasti Opcinskog vijeca, nakon što je u cetvrtak na službenim Vladinim web stranicama objavljeno rješenje o raspuštanju vijeca.

Ovu odluku donijela je Vlada na prijedlog Ministarstva uprave nakon provedenog nadzora zakonitosti rada opcinskog vijeca na sjednici održanoj 30. prosinca lanjske godine na kojoj je bilo predvideno raspravljanje i odlucivanje o prijedlogu proracuna za 2012. godinu, nakon što je izvršenim uvidom u zapisnik sa sjednice utvrdeno da nije prihvacen prijedlog proracuna, niti prijedlog odluke o privremenom financiranju.

Treba naglasiti da vladin povjerenik Buršic nije, niti je prije bio clan ijedne politicke stranke.

- O odluci Vlade i o tome da sam odabran za povjerenika obavijestili su me u cetvrtak iz Ureda državne uprave. Vjerojatno su me odabrali zato jer dobro poznam to podrucje, a i sada radim u povjerenstvima prilikom izbora i referenduma. Nemam nikakve druge informacije, pa pretpostavljam da cu tijekom sljedeceg tjedna dobiti detaljnije informacije o mojim ovlastima i o tome kako dalje postupati, rekao nam je u telefonskom razgovoru Buršic.

Prema Vladinom rješenju, sredstva za njegov rad osiguravaju se u opcinskom proracunu. Po struci pravnik, Buršic je u mirovinu otišao prije gotovo dvije godine nakon što je osam godina obavljao dužnost procelnika u Opcini Višnjan, dvije godine dok je na nacelnickoj dužnosti bila Nevija Poropat i zadnjih šest godina s Mattichem. Još prije nego je prešao u upravni odjel Opcine Višnjan, Buršic je bio pravnik u zajednickoj službi opcina Višanjan, Kaštelir-Labinci, Vižinada i Sveti Lovrec.

Kako komentira raspuštanje opcinskog vijeca pokušali smo doznati od Angela Matticha, ali odgovora na naše telefonske pozive, poruke i mailove u protekla dva dana nije bilo.

Raspuštanje vijeca i imenovanje povjerenika epilog je price zapocete prije mjesec dana kada su poceli zategnuti odnosi u višnjanskom vijecu. (Vedrana HABEREITER)

 


Podijeli: Facebook Twiter