Mladen Boljkovac na celu Batane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Centar vizualnih umjetnosti (CVU) Batana za novog je predsjednika izabrao Mladena Boljkovca, zamjenik ce mu biti Ermano Bancic, dok je za tajnicu izabrana Marijana Bacelj. Svi oni su s dosadašnjim predsjednikom Virgilijem Giuricinom i Gordanom Ukicem ušli u izvršni odbor udruge.

Boljkovac, Bacelj i Giuricin su sa Tulliom Voranom iz Labina i Višnjom Gabout iz Zagreba i u novom umjetnickom savjetu. U nadzorni odbor su ušli Denis Puhar, Dušan Grbac i Irena Ukic.

Time je CVU Batana, u cijem sastavu djeluje istoimena foto galerija koja je stekla svjetsku slavu, prebrodila povlacenje utemeljitelja Virgilija Giuricina sa celne funkcije. Giuricin je vodio Batanu od osnivanja 1985. godine, ali se zbog zdravstvenih problema morao povuci. Svojim savjetima, bogatim iskustvom i vezama nastavit ce pomagati radu CVU-a, posebno u galerijskoj djelatnosti.



Na jucerašnjoj izbornoj skupštini je najavljen zaokret u radu centra. Uz nastavak izložbenih aktivnosti Batana ce vec naredne godine posvetiti vecu pažnju rovinjskim fotografima.

Giuricin je istaknuo da je neminovno otvaranje CVU-a prema domacim snagama, ali da Batana mora zadržati i svoju medunarodnu aktivnost, zbog koje je jedina u Hrvatskoj sa statusom galerije FIAP-a - Medunarodne federacije umjetnicke fotografije.


Podijeli: Facebook Twiter