Mlade rukometne nade podržavaju i zlatni olimpijci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dječji rukometni turnir održat će se ove subote, s početkom u 9.30 sati i u organizaciji Bina Istre, na odmorištu Bačva istarskog ipsilona. Najavljeno je 160 sudionika iz deset klubova, a odigrat će 25 utakmica. Turnir će službenim izvlačenjem otvoriti rukometaš Slavko Goluža. U natjecanju će sudjelovati po jedan dječji rukometni klub iz svakog istarskog grada te iz Rijeke i Zagreba.

Predvodi ih Flego

U 18.15 sati, prije finala turnira, na programu je revijalna utakmica između selekcije Istarske županije, koju zastupaju župan Valter Flego i gradonačelnici, te zlatnih hrvatskih rukometnih olimpijaca. Svoj su dolazak potvrdili Mirza Džomba, Slavko Goluža, Zlatko Saračević, Alvaro Načinović, Valner Franković, Valter Matošević, Mladen Prskalo, Darko Franović, Roland Savković, Egon Paljar i Zvonimir Bilić. Predviđen je i bogat zabavni program, a nakon turnira koncert će održati bend Učiteljice.

- Očekujemo oko 500 uzvanika, a cijeli događaj bit će i medijski popraćen, kažu organizatori.

Na turniru nastupaju ekipe rukometnih klubova Poreč, Umag, Buzet, Arena Jadrograd, Rovinj, Mladi rudar, Buje 53, PPD Zagreb, Trnje te selekcija Rijeka.

Istarski župan Valter Flego kao bivši rukometaš izrazio je zadovoljstvo što je turnir posvećen rukometu te što je taj sport sve popularniji među mladima.

- Naš je cilj promovirati sport te kod djece i mladih usaditi osjećaj za zdrav život. Stoga smo se s velikim guštom priključili ovoj hvalevrijednoj manifestaciji koja će zasigurno pokrenuti sve one dobre osjećaje koje timski rad, natjecateljski duh i borbenost izazivaju u nama. Od srca zahvaljujem Bina Istri na uloženom trudu, kao i svim ostalim partnerima i sponzorima uključenima u projekt, rekao je Flego te pozvao građane da svojim dolaskom podrže najmlađe, ali i nas nešto starije, te da se uz igru i zabavu svi dobro provedemo.

Bina Istra za djecu

Prvi čovjek Bina Istre, Christian Santaleza zadovoljan je što će  zlatni olimpijci, kao i Istarska županija biti dio turnira i time podržali njihovu inicijativu.

-Druženje s olimpijcima je za djecu najveća nagrada ovog eventa. Ovim turnirom priuštit ćemo djeci visoki nivo sportske organizacije, bit će tretirani kao profesionalni igrači, najavljuje Santaleza.

Svake godine Bina-Istra potiče projekte usmjerene prema djeci. Do sada je to bilo za djecu s posebnim potrebama i one najugroženije, a od godine su se odlučili za promociju sporta među mladima.

Ulaz na cjelodnevni program je besplatan. Za sve posjetitelje koji dolaze Ipsilonom potrebno je izaći na čvoru Baderna, gdje je predviđen parking. Do mjesta turnira osigurani su transferi autobusima. Besplatan parking Baderna dostupan je i posjetiteljima koji dolaze drugim cestama. Isto tako za posjetitelje će troškovi cestarine biti pokriveni od organizatora Bina-Istre, a sve upute dobit će prilikom parkiranja.

Mirza Džomba: Ovo je super inicijativa

- Ovo je super inicijativa, bit će lijepo vidjeti 160 djece kako se natječu. Nikad dosta projekata koji promoviraju sport i zdrav život među najmlađima. Turnir će biti dobro organiziran, teren, tribine sve izgleda sjajno, a čuo sam da su predviđene i bogate nagrade. Za revijalnu utakmicu, selekcija istarske županije se očito dobro pripremila. Čekamo ih, bit će gusto, izjavio je Mirza Džomba, bivši zlatni reprezentativac. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter