Mlade ne posustaju, stari se raduju

Oni su budućnost Gajane - nogomet dok se čekaju roditelji i odojci
Oni su budućnost Gajane - nogomet dok se čekaju roditelji i odojci

Od prošle fešte nije se rodila ni jedna nova beba, ali je Doris Marinkova u drugom stanju pa će se za iduću, osmu, feštu broj mališana u Gajani popeti na preko dvadeset. A u cijelom selu nema ni stotinjak žitelja, dok roditelji tih mališana jedva premašuju tridesetu, a none i nonići oko pedesete. I ove godine na dječjem igralištu su carevala djeca, lopta i nogomet, dok su se stariji radovali da se lijepo započeta tradicija nastavlja.

Dok su Erik i Erik, Neven, Mauro, Antonio, Loren, Matijas, Đani, Mateo, Emanulel, Rene, Karlo… natjeravali loptu, ove je godine majstor Ervin bio zadužen za organizaciju, da se malo Andrej odmori, pa se promijenio i menu - malo čevapa a tri odojka i čobanac ljuti; Rivić je pjevao, umirovljenicima i dici je sve bilo badava, a jedino Martin i Ana Pačić nisu došli jer je bolest bila jača.

Sjetili se i rano otišlog Zulje, koji je bio jedan od začetnika ove fešte, ali ga je smrt lani nakon fešte preduhitrila.

Došla su iz Grada i Nensi i šjor Ivančić da daju podršku, a dali su i pomoć; mještani bi da Grad ucrta, a sve ostalo bi Gajanci napravili sami, particela blizu Vilka za budući mali sportski kutak, jer tko će ovoliko dičurlije smiriti ako nemaju neki svoj prostor. Muški, a u Gajani itekako prevladavaju, bili su i kuhari i konobari, ali su zato žene pravile kolače i služile s radošću i dicu i ljude. Bilo je i gostiju, a bome i stranca koji ljetuju u kućama-bazenima i apartmanima. Najnovije dvore je otvorio Edi i prvi gosti su već bacili roštilj.

Gajana ide dalje; dica se rađaju, mladi ne posustaju a stari se raduju. Di ćeš većeg povoda za slavlje. (Napisao i snimio Mate ĆURIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter