Mlada Zlatka dizajnirala kacigu za Marka Webbera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zlatka Suboticanec iz Bjelovara ni u svojim najmaštovitijim snovima nije mogla sanjati da ce jedan svjetski poznati sportaš, i to onaj kojemu se ponajviše divi, vozac Formule 1 Mark Webber, jednog dana, i to za vrijeme utrke u Singapuru, nositi kacigu koju je ona dizajnirala. Naime, vidjevši na Markovom Twitteru, natjecaj u kojem on poziva svoje mnogobrojne fanove da dizaniraju njegovu novu kacigu, tada 17-godišnja Zlatka se odvažila i osmislila takav dizajn kojemu ni svjetski poznati ljubitelj brzina nije mogao odoljeti. Jer, u konkurenciji od 1120 pristiglih prijedloga, Mark Webber izabrao je upravo Zlatkin. Svoj odabir duhovito je obrazložio: "Zlatkin je dizajn prepun energije i zaista mi je privukao pažnju unikatnim implementiranjem zastave Australije u ukupnu paletu boja s kacige. Prilicno sam impresioniran crtežom na stražnjem dijelu, takoder. Iako, ja imam nešto više bora?".

I dok je s jedne strane Webber ostao ugodno iznenaden "manjkom" bora, Zlatka je, kao uostalom i citava njena obitelj ostala zatecena jednim telefonskim pozivom. Samo tjedan dana nakon što je rješenje poslala na natjecaj, javili su joj da je pobijedila.

- Prva reakcija, naravno da je bila šok… Vjerujte, o tome se ne može ni sanjati, kaže nam danas 18-godišnja Bjelovarcanka, maturantica srednje Ekonomske i Glazbene škole "Vatroslav Lisinski", koja se, kako nam veli još od malih nogu bavi slikarstvom i kompjuterskom animacijom, a dakako, posebno je zanima i dizajn.

-Upoznala si Webbera u društvu svog oca s kojim si zajedno otputovala na nagradno putovanje u Singapur. Kako te se dojmio Mark Webber?

-Jako, jer sam i inace njegov obožavatelj. Obožavam miris oktana i velike brzine… Webber, koji mi je i predao moju kacigu (izradene su samo dvije, a druga je u njegovom vlasništvu) na mene je ostavio jako pozitivan dojam. Ono što sam kao mlada osoba osjetila bio je njegov stvarni interes za ono što radim. (Nina ORLOVIC RADIC, fotografije iz arhive Zlatke SUBOTICANEC)

CIJELI CLANAK PROCITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter