Mlada ženska lista, a bit će i muškaraca

Linda Fero, Kristina Labinjan, Barbara Marinac Komazec, Tatjana Močibob, Karmen Grubor (A. DAGOSTIN)
Linda Fero, Kristina Labinjan, Barbara Marinac Komazec, Tatjana Močibob, Karmen Grubor (A. DAGOSTIN)

- Općina Motovun će biti prepoznatljiva po očuvanoj kulturnoj, povijesnoj i prirodnoj baštini, uređenoj komunalnoj infrastrukturi s kvalitetnim turističkim sadržajima i smještajnim kapacitetima, te kao područje kvalitetnog i ugodnog življenja za sve građane, a osobito mlade obitelji, kazala je kandidatkinja IDS-a za načelnicu Motovuna, ekonomistica Karmen Grubor.

"Svoje znanje, stručnost, profesionalnost i ozbiljnost u radu iskoristit ću za daljnji razvoj općine", nastavila je Grubor koja je sudjelovala u realizaciji lokalnih projekata kao općinska pročelnica. Razvoj Motovuna planira temeljiti na valorizaciji kulturnopovijesne baštine, povezivanju poljoprivrednika i jačanju turističke ponude. Na zasad potpuno "ženskoj" listi koja će još bit dopunjena podzastupljenim spolom, u ovom slučaju muškarcima, nalaze se mlade, obrazovane i perspektivne žene, naglasila je Grubor.

"Moja će aktivnost biti usmjerena prema mladima koje želimo zadržati i potaknuti da se uključe u društveni život zajednice. Zbog toga su pred nama projekti kao što su stanovi za mlade obitelji i izgradnja vrtića na Kanalu," kazala je kandidatkinja za donačelnicu, profesorica ekonomije Tatjana Močibob. "Naglasak će nam biti na unapređenju turizma, na konkretnoj podršci lokalnom stanovništvu koje se bavi turizmom", kazala je pak nositeljica liste IDS-a ekonomistica i poduzetnica Barbara Marinac Komazec. S liste su se još predstavile Kristina Labinjan, studentica šeste godine medicine, koja svojim angažmanom posebice želi doprinijeti kvaliteti života starijih građana, te apsolventica agronomije Linda Fero iz Kaldira kojoj je namjera potaknuti daljnji razvoj voćarstva i maslinarstva omogućujući time ostanak mladih na selu.

Iz dugog spiska kratkoročnih i dugoročnih projekata mogu se izdvojiti popločenje motovunskog trga, nastavak gradnje kanalizacije, uređenje fasada, energetska obnova škole, mrtvačnica u Kaldiru, sanacija ceste Kaldir-Laze, uređenje stare škole u Kaldiru i igrališta u Krancetima… Najavljuju i izradu dokumentacije za motovunsku uspinjaču, popločenje Gradiciola i Barbakana, uređenje šetnice oko zidina s osvjetljenjem, rekonstrukciju ceste Kanal-Rotonda, kao i redovne zborove građana. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter