Mlada vina sjeverne Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Josip Vodopija iz Korte osvojio je prvu nagradu za bijelo vino na 2. smotri mladih vina u Svetom Ivanu. Odazvalo se 26 svetivanjskih vinara s 26 uzoraka bijelih i 12 crnih vina. Drugo mjesto osvojio je Emanuel Biloslav iz Selca, a trece Mile Loncar iz Korte.

Kod crnih vina najbolje je bilo ono Mile Loncara, na drugo mjesto plasirao se Mauro Grželj iz Brgada, a na trece Rino Pavletic iz Svetog Ivana - Dola. Vina su nakon degustacije ocjenjivali sami proizvodaci. Jednoglasno su zakljucili da vina na svetivanjskom podrucju nikad nisu bila tako kvalitetna kao ove godine.

"Cinjenica da u selima i zaseocima našeg mjesnog odbora imamo cak 26 proizvodaca vina koji su se odazvali smotri veliki je uspjeh. Iako se nalazimo na sjeveru Istre, rubnom podrucju za uzgoj vinove loze, dokazali smo da imamo dobra i kvalitetna vina", rekao je predsjednik MO-a Sveti Ivan Nenad Stokovic.

Ovdašnji vinari svoja vina proizvode u malim obiteljskim konobama, vecinom za osobne potrebe i to na tradicionalan nacin, onako kako su to radili njihovi ocevi i djedovi.


Podijeli: Facebook Twiter