Mlada svjetska kvaliteta za UCI bodove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prestižna medunarodna biciklisticka utrka Trofej Porec stigla je do svog prvog okruglog jubileja, desete godine održavanja, te ce se u nedjelju na kružnoj stazi Vranici - Tar - Labinci voziti kao svojevrsna uvertira cetverodnevnoj utrci Istarsko proljece koje je na programu od 15. do 18. ožujka. Utrka na koju iz godine u godinu prvenstveno brojni europski klubovi u velikom broju dolaze i rado joj se vracaju predstavljena je jucer na konferenciji za medije u Turistickoj zajednici Grada Poreca.

- Porec je tradicionalno odredište za pripreme biciklista, još od vremena Jugoslavije i ova vec deseta utrka Trofej Porec svakako je logicna posljedica toga, rekao je Ivica Gržinic, direktor utrke i direktor kluba organizatora pazinskog Meridiana Kemena. - U novije vrijeme Porec i Istra su nezaobilazna središte za pripremu brojnih i vrlo kvalitetnih stranih momcadi, gotovo iz cijele Europe. Stoga i ne cudi što je za sada za Trofej Porec prijavljeno cak 30 momcadi iz desetak europskih zemalja, ali i iz Japana istaknuo je Gržinic.

Prema rijecima Vinka Poloncica, sportskog direktora Meridiana Kamena konkurencija ce i na ovogodišnjem Trofeju Porec biti na nivou ocekivane kvalitete.
- Vecina momcadi koje ce nastupiti biti ce kao i obicno sastavljene od mladih vozaca koji na ovakvim utrkama sakupljaju bodove za ulazak u profi-momcadi koje voze utrke svjetske i europske serije najviše kategorije, rekao je Poloncic. Teško je reci tko je favorit za osvajanje utrke, no od momcadi koje ce nastupiti svakako valja izdvojiti japanski Team Nippo, zatim slovenski Adria mobil, dok iz Turske dolazi Konya Torku Sekerspor. Iz Italije stiže Cycling team Friuli, ciji su clanovi odreda talijanski reprezentativci za Svjetsko prvenstvo na pisti, dok za nizozemski Rabobank, cija se prva momcad natjece na World Touru, još ne znano s kojim ce imenima doci, rekao je Poloncic.

Start Trofeja Porec je u nedjelju u 11 sati ispred hotela Valamar Diamant, a utrka dužine 146 kilometara voziti ce se na relaciji Vranici - Tar - Labinci (sedam krugova). Najbrži biciklisti se na cilju u Zelenoj laguni ocekuju oko 14.20 sati. Hrvatski biciklizam ce predstavljati Loborika Favorit i Meridiana Kamen. (K. KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter