Mlada Marčanka pod istragom zbog smrti dviju maloljetnica

Nesreći je kumovalo više faktora, smatra Odvjetništvo (Arhiva)
Nesreći je kumovalo više faktora, smatra Odvjetništvo (Arhiva)

Općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 18-godišnjakinje iz Marčane zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, odnosno da je upravljala automobilom 29. studenoga prošle godine kada su smrtno stradale maloljetne, Francesca Šuran (16) iz Valbandona i Elena Đurić (17) iz Fažane. Nesreća se dogodila na Fažanskoj cesti oko ponoći.

Odvjetništvo sumnja da je 18-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom, koji je predviđen za prijevoz ukupno pet osoba, prevozila sedam osoba od kojih dvoje u prtljažniku automobila. Također, da je kao mladi vozač upravljala vozilom s koncentracijom alkohola od 0,26 promila. Osnovano se sumnja da nije prilagodila brzinu vozila osobinama i stanju kolnika Fažanske ceste te stanju vozila i tereta zbog čega je u preglednom zavoju u lijevo zbog brzine, vozačkog neiskustva, prevelikog broja osoba u vozilu, vožnje osoba u zatvorenom prtljažniku automobila te alkoholiziranosti, izgubila nadzor nad upravljanjem vozilom i u zanošenju zadnjim lijevim dijelom automobila udarila u stablo. Pri udaru su dvije maloljetne putnice u vozilu smrtno stradale, dok je četvero maloljetnih putnika zadobilo višestruke ozlijede teške naravi.

Nesreća je osim neutješnih obitelji stradalih djevojaka, zavila u crno ne samo Puljštinu, već i cijelu Istru. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter