Mlad i ambiciozan trener koji radi bez fige u džepu

(D. Štifanić)
(D. Štifanić)

Danas poslijepodne Goran Tomić vodit će prvi trening kao novi strateg pulskog prvoligaša. Nakon neuspješnih epizoda s Pamićem, Rubčićem i Panadićem, novo klupsko rukovodstvo ostalo je pri stavu da momčad povjeri mladom i perspektivnom treneru, kakvog je tražila i pronašla u 39-godišnjem Šibenčaninu.
S obzirom da je Tomić preuzeo kormilo u nezgodnom trenutku, neposredno nakon početka prvenstva, dok je momčad još u izgradnji te je i dalje opterećena prošlosezonskim posrtajima, teško je procijeniti što, koliko i u kojem roku treba od njega očekivati.

- Vjerujem da će to prvenstveno ovisiti o kvaliteti kadra kojim bude raspolagao, jer ovaj trenutni ne čini se baš obećavajućim. Međutim, Goran je trener kojeg u njegovom Šibeniku svi dočekuju s aklamacijom, imao je podršku kakva je kod šibenske publike prava rijetkost, posebice ako znamo da nije lako biti
"prorok u svom selu". Pritom je bio apsolutno omiljen i kod igrača, jer radi se o iskrenom i otvorenom čovjeku kod kojeg nema rada s "figom u džepu" - veli nam šibenski kolega Krešimir Gulin koji za Slobodnu Dalmaciju prati događanja na Šubićevcu, stadionu na kojem se Tomić afirmirao kao igrač, ali i kasnije kao trener.
- Mogu vam potvrditi ono što je i sam kazao, a to je da gaji moderan nogomet, ofenzivan, napadački, što bi za ranije standarde u Istri trebala biti promjena. Na to možete računati, jer sve njegove momčadi igrale su na taj način, a tako se i afirmirao u Kini, za što je nagrađen odabirom za trenera godine u tamošnjoj Drugoj ligi - dodao je Gulin. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU







 


Podijeli: Facebook Twiter