MKFM: Radionica suvremenog plesa Matije Ferlina


Na velikoj sceni INK-a, u sklopu Međunarodnog kazališnog festivala mladih (MKFM), održana je u subotu u podne prezentacija radionice voditelja Matije Ferlina.

Radionica u cijelosti stavlja naglasak na rad umjetnika s tijelom, ali ovdje se ne radi o isključivo plesnim koreografijama, već se plesom i pokretom polaznici koriste u narativne svrhe. Tako je ova prezentacija napravljena kao predstava u trajanju od sat vremena u kojoj su izvođači tijelom dočarali poetiku biljnog i životinjskog svijeta.

Izvođači u gledatelju bude osjećaj da se umjesto u kazalištu zaista nalaze u prirodi. Igru su započeli uranjanjem u svijet močvare, prikazujući cijelu floru i faunu koja se nalazi u vodi i oko nje. Kasnije su se igrali stada životinja, jata ptica, a naposljetku su nas ponovo uveli u vodeni svijet.

Polaznika radionice bilo je dvadesetak, s vremena na vrijeme igrali su u manjim i većim grupama, čas individualno, čas u parovima, a povremeno i svi zajedno, stalno pazeći na prostor i ritam.

Matija Ferlin iznova se pokazao kao stručan i kvalitetan voditelj koji s jednakim uspjehom grupi i publici daruje ne samo momente vrhunskog umjetničkog užitka već i profesionalnog znanja.  (E. O.; snimio Manuel ANGELINI))

 


Podijeli: Facebook Twiter