MKFM: Radionica Jorgea Jaureguia Alluea


Posljednja ovosezonska prezentacija plesnih radionica održana u sklopu Međunarodnog Kazališnog Festivala Mladih (MKFM-a) održana je u subotu na velikoj sceni Istarskog narodnog kazališta u Puli. Voditelj
radionice, Belgijanac Jorge Jauregui Allue, bazirao se na istraživanje i suočavanje sa snažnim i energičnim vokabularom pokreta.

Ovdje se pokret više koristi kao fizičko djelovanje nego kao tehnika, a cilj radionice je da se osobno iskustvo pokreta dodatno obogati. Radioica nije prikazana kao predstava, već isključivo kao ogledni sat koji je izrazito zanimljiv i upečatljiv.

Sam program zahtijeva mnogo truda i energije od strane plesača. Počinje zagrijavanjem i vježbama koje su predviđene istovremeno za individualan i grupni rad , te za ples u parovima. Plesačima su dani dodatno znanje i praksa koji im omogućavaju poboljšanje tehnike plesa, a učili su i neke od tehnika stiliziranih tučnjava i padova. Bilo je tu dosta vježbanja u parovima što plesačima pomaže u održavanju ravnoteže kod zahtjevnijih pokreta. (E.O., snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter