Mjuzikl Putokaza "Raskružje" 4. studenog u INK-u

Putokazi
Putokazi

Putokazi predstavljaju mjuzikl "Raskružje" koji će biti izveden 4. studenog u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. Nakon premijernih izvedbi u Rijeci, a potom na Krku na otvorenju 60. krčkih Ljetnih priredbi, Putokazi će tako mjuzikl prikazati istarskoj publici.

Stvoren prema originalnom konceptu libretistice Irene Križ te satkan od pjesama Putokaza s autorskih albuma "Nova Zemlja", "Mjesec", "Androida" i "Porculan", u novom glazbenom ruhu orkestratora Filipa Franka, "Raskružje" donosi priču o ljubavi koja izlazi iz okvira, spretno isprepliće slavenski mit o Jarilu i Morani s onim grčkim o Perzefoni, suprotstavljajući pritom dva mitološka motiva o nastanku proljeća. Može li ljubav prevladati razlike i predrasude što ih nameće pripadnost drugačijem podrijetlu, pitanje je koje dovodi do zanimljivog zapleta koji vrvi slavenskim vilama, bogovima i grčkim furijama, gdje glavni likovi Demetra i Perun, Morana i Jarilo, Janja i Gospodin Lijep i Mlad, putuju Raskružjem u vječnim ponavljanjima iščekujući ljubav.

U izvedbi sudjeluje četrdeset vokalista. Režiju potpisuju Lenka Udovički i Ivana Kalc, kostime Tajči Čekada, oblikovanje rasvjete, scene i videa Deni Šesnić i Martino Šesnić, dok ton oblikuje Goran Časni.

Publika i kritika dosad su za mjuzikl imale samo riječi hvale, a ulaznice su dostupne su u pretprodaji na blagajni INK-a ili online na www.ink.hr. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter