Mjesto radnje - izmišljeno istarsko selo Globin

Gustafi (M. MIJOŠEK)
Gustafi (M. MIJOŠEK)

Na prvom programu Hrvatske televizije večeras u 21 sat kreće druga sezona kriminalističke serije "Počivali u miru" koja će gledateljima u Istri biti zanimljiva i zbog toga što je ovdje snimana. Radnja se događa u izmišljenom mjestu u Istri nazvanom Globin, a u seriji se, među ostalima, pojavljuju poznati istarski glazbenici Gustafi, Livio Morosin, Alen Vitasović i dio grupe Veja.

Zabavno iskustvo

Gustafi se pojavljuju već u prvoj epizodi gdje izvode svoj stari hit "Ja nisan stija mala", dok bi se Morosin i Vitasović trebali pojaviti u predzadnjoj, devetoj epizodi. Njih dvojica uz pratnju Marka Pernića, Sebastijana Demarka i Ljubana Rajića iz grupe Veja u Draguću sudjeluju u sceni pučke veselice koja se prekida dok izvode megapopularnu "Ja ne moren bež nje".

Morosin kaže da mu je bilo odlično, zabavno, otkrio nam je da Alen čak i nešto kaže u toj sceni osim što pjeva, ali pričekat ćemo da se epizoda emitira da vidimo o čemu se točno radi.

Edi Maružin i njegovi Gustafi scenu su snimili u Zagrebu. Oni već imaju iskustva iz snimanja spotova tako da za ovo baš nisu bili nepripremljeni.

Kao snimanje spota

- Što se nas tiče, bilo je to kao da se snima spot za Gustafe, čak sam tražio, iako ne znam jesu li me ozbiljno shvatili, da mi daju "sirovinu" da od toga napravim spot, iako je pjesma snimana uživo, kaže Maružin. Scena s Gustafima se događa u krčmi gdje nastupa lokalni bend kojem se na pozornicu ugura pijana glavna junakinja koju glumi Judita Franković.

Veći dio serije snimljen je u Istri i to u Puli, Draguću, Pazinu, Gračišću, Ogradama i na drugim lokacijama. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter