Mjesto koje najviše govori o nama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dom u blagdansko vrijeme postaje najposebnije i najljepše mjesto na svijetu, stoga zaslužuje i posebnu pažnju. Da bismo ga ucinili još toplijim i raskošnijim potrebno je samo malo mašte. Najvažnije je odrediti boju koja ce najbolje pristajati uz pokucstvo, a zatim se skladno poigrati oblicima i božicnim pricama.

Stolu pripadaju adventske svijece. Ima ih u razlicitim oblicima i bojama, a jednostavno se mogu položiti na tanjuru i ukrasiti grancicama bora, imele ili božikovine, sve privezano vrpcama u srebrnoj, zlatnoj, crvenoj, ljubicastoj boji... Uz svijece i vrpce pristajat ce i manji ukrasi poput andela, kuglice ili zvijezde i uz malo mašte imat cete savršen aranžman, koji ce gostima slati poruku dobrodošlice, a vama mira i blagostanja.



Božicno drvce posebno je veselje za djecu, koja s nestrpljenjem cekaju trenutak kad ce u staroj kutiji s božicnim nakitom tražiti umotane kuglice i figurice koje ce nakon godinu dana ponovno zablistati na božicnom drvcu. Vrhunac blagdanskih radosti su božicni darovi, za koje možemo namijeniti i staru košaricu koju cemo ukrasiti mašnama ili je obojiti u neku veselu boju.



Ne zaboravimo da je Božic blagdan svjetla, nadolazece zvijezde koja najavljuje dolazak Isusa, pa dom ukrašavaju i romanticne lampice, koje osim božicnog drvca mogu osvjetljavati i pojedine dijelove pokucstva, prozora, ali i vanjskih terasa i balkona.



Manjim ukrasima možemo "uveseliti" razlicite dijelove stana. Svijeca na nocnom ormaricu ili komodi, manji detalj u kupaonici takoder može biti dio božicnog ugodaja, a vjencic na vratima razveselit ce i susjede.

Ne zaboravimo da je dom mjesto koje najviše govori o nama, a u blagdansko vrijeme podijelit cemo ga s našom obitelji i dragim prijateljima, pa ga stoga ucinimo mjestom ugode i dobrodošlice.


Podijeli: Facebook Twiter