Mjestimice kiša ili pljuskovi s grmljavinom

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)
Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)

Hrvatsku u nedjelju očekuje promjenljivo i nestabilno vrijeme, mjestimice će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, već ujutro na Jadranu, a zatim i drugdje, stoji u prognozi Hrvatskog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).
 Ponegdje je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnijom kišom. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjereno jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 25 do 30 stupnjeva Celzija, u Slavoniji malo viša.

Kolnici su mokri i skliski mjestimice u Istri, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK).
 Zbog prometne nezgode na 206. kilometru autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok, u smjeru unutrašnjosti, vozi se usporeno, jednim trakom i u koloni. Vozače iz HAK-a pozivaju na oprez i strpljenje te održavanje sigurnosnog razmaka između vozila.
 Na autocesti A1 vozi se uz ograničenje brzine - zbog jakog vjetra između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići, a zbog kiše između čvora Gospić i tunela Sveti Rok.
 Promet je srednje gust do povremeno pojačan na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A4 Zagreb-Goričan i A3 Bregana-Lipovac.
 Tijekom dana gust promet uz moguće zastoje i kolone očekuje se i na Krčkom mostu, autocesti A7 Rupa-Diračje, kod tunela Učka, na riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, cestama u Istri u smjeru GP-a Kaštel i Plovanija, duž Jadranske magistrale na dionicama Rijeka-Crikvenica, Zadar-Biograd na Moru, Šibenik-Brodarica, Split-Omiš- Makarska te Ploče-Dubrovnik, na pojednim naplatama (osobito NP Lučko/Demerje, Karlovac, Rupa i Sveta Helena) te trajektnim lukama i pristaništima.
 Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima Bajakovo, Stara Gradiška, Nova Sela, Karasovići, Klek i Slavonski Brod (na ulasku), Kaštel, Plovanija, Pasjak i Rupa (na izlasku) te Macelj i Metković (u oba smjera).
 Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter