Mještani Verude na javnoj tribini pohvalili projekte Grada

(M. RIMANIĆ)
(M. RIMANIĆ)

U prostorijama Mjesnog odbora Veruda nastavljene su javne tribine koje Grad Pula organizira po svim mjesnim odborima kako bi građani aktivno sudjelovali u kreiranju proračuna za 2018. godinu. No, prema onom što se čulo na tribini, koju je vodio dogradonačelnik Robert Cvek, te pročelnici Aleksandar Matić i Giordano Škuflić, a prisustvovali joj svi gradski pročelnici i predstavnici gradskih komunalnih društava i javnih ustanova, Verudeži su, osim učestalih pohvala na račun gradske uprave, praktički bez problema. Većinom su se zahvalili gradskoj upravi na projektima koji su realizirani na području njihovog mjesnog odbora. Najznačajnije je svakako uređenje Trg kralja Tomislava i Palladiove ulice, u tijeku je izgradnja javnog gradskog bazena, a dopunjena je javna rasvjeta u Banovčevoj ulici.

Najveći "problem" je, prema onom što se čulo na tribini, veliki broj mačaka oko zgrade u Banovčevoj ulici 33-41, galama mladih u noćnim satima u istoj ulici, te vjerojatno nelegalne nadstrešnice za parkirna mjesta kod iste zgrade. Upravo su to ukazivali građani pristigli na tribinu. Predstavnik Banovčeve 33, pak, naveo je konkretne komunalne probleme, poput neodržavanja obližnje gradske parcele koja nebrigom prerasta u nelegalni deponij, kao i puknuće kanalizacijskih cijevi sa stražnje strane zgrade, na što je Igor Mrkić iz Herculanee odgovorio da je Pragrande već utvrdio stanje te za par dana kreće u rješavanje nastalog problema, dok će se Herculanea pobrinuti za otklanjanje smeća i uređenje gradske parcele. Pozitivan odgovor stigao je i na prijedlog istog predstavnika stanara da se ispred njihove zgrade, odnosno na ulazu u Banovčevu ulicu, uredi okolna površina i prometnica te realizira parkiralište, na što je pročelnik Škuflić odgovorio da je takvo rješenje već u izradi, a usto će se urediti i oborinska odvodnja. Jednako pozitivno, vjerojatno kroz male komunalne akcije Mjesnog odbora, prihvaćen je prijedlog da se osobi s invaliditetom realizira rampa za lakše kretanje na adresi Banovčeva 9.

Konkretan prijedlog imala je i Marija Kontošić iz Negrijeve 10, koja traži uređenje nogostupa u dijelu Negrijeve ulice, održavanje zelene površine uz zid Mornaričke bolnice, te asfaltiranje puta uz zid bolnice kako bi se Negrijeva prometno povezala s Galijotskom ulicom.

- Upravo gdje je zelena površina namjeravamo urediti izlaz iz kruga bolnice za Hitnu pomoć, a namjera nam je i, nakon što točno definiramo okolne okućnice, definirati jednosmjeran prometni izlaz na Galiotsku ulicu prema parkiralištu tamošnjih zgrada, odgovorio je Škuflić.

Na tribini je otkriveno i da okolnim stanarima smeta dječje igralište u Banovčevoj ulici, koje će se vjerojatno trebati izmjestiti jer se nalazi na površini koja je okućnica obližnje zgrade. A potom su stanari Banovčeve ulice ukazivali na galamu i uništavanja mladih, kako na igralištu tako i okolišu Osnovne škole Veruda, stoga se predložilo da se osvijetli sportsko igralište škole kako bi im se omogućilo da, umjesto uništavanja, "uživaju" u sportu tijekom večernjih sati. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter