Mještani prokrčili stazu Čela - Jagodići


Baš kao što su to njihovi nonići i očevi nekad radili, tako su se i mještani Čele, Sv. Donata, Jagodići, Maruškići i Mosta složno uključili u rabotu, uzeli potreban alat i upustili se u krčenje zaraslog puta koji povezuje sela Čelu i Jagodiće te je preko Mosta najkraća veza s Buzetom.

Dvadesetak mještana vikend je provelo u raboti, dobrovoljnoj radnoj akciji.

- Stara staza iz Čele do Mosta duga je manje od tri kilometra, a cesta koja vodi naokolo, preko Svetog Donata i Marinci, i više od devet kilometra. Htjeli smo da staza bude kao nekada, da je svojim traktorima mogu koristiti poljoprivrednici, a da njome, kada bude poravnata i nasipana, mogu prolaziti i ostala vozila. Imamo zadatak da je prokrčimo, a nakon toga će je Mjesni odbor Svi Sveti, odnosno gradski komunalac Park morati strojem poravnati i nasipati, kaže Miro Petohleb iz Čele.

Predsjednik Mjesnog odbora Svi Sveti Damir Fabijančić ističe da su na inicijativu mještana podržali akciju i uključili se u rabotu kojom su prokrčili put koji spaja Čelu i Jagodiće.

Svi sudionici rabote okrijepili su se uz lovački kotlić u Čeli. Bila je to prilika za druženje, ali i dogovaranje novih akcija. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter