Mjesta za obiteljsko skijanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vec tradicionalno idete na zimovanja sa svojim najmilijima. Nudimo vam pregled skijališta za pocetnike i malu djecu.

K
ronplatz
Talijansko skijalište u pokrajini Südtirol udaljeno je od Zagreba 420 kilometara, a pravac putovanja je vec poznat brojnim Hrvatima: autocestom Zagreb-Ljubljana-tunel Karavanke-Villach-Spitall – pa lokalnom cestom prema Lienzu – Sillian-Innichen-Kronplatz. Najlakše je doci osobnim autom ili autobusnim prijevozom.

Turisticka agencije nude velik broj apartmana i hotela u mjestima ispod skijališta, te školu skijanja i snowboarda. Ako idete u vlastitom aranžmanu, nije problem bukirati preko interneta. Cijene apartmana i hotela ovise o položaju u odnosu na skijalište i kategorizaciji, logicno, što je smještajni kapacitet bliže skijalištu, cijena je veca.

Kronplatz ima cca 110 km vrhunski uredenih staza, svih težina, žicare su izuzetno moderne, vecinom su sedežnice i gondole. Cijene ski pass variraju u ovisnosti od sezone, od 167 eura – 209 eura za 6 dana.



R
ogla
Za razliku od Kronplatza, do ovog slovenskog skijališta udaljenog 120 kilometara od hrvatske metropole stiže se vrlo brzo. Pogotovo otkako su Slovenci napravili autocestu, a smjer putovanja je Zagreb-Macelj-smjer Maribor-skretanje prema Slovenskim Konjicama-Slovenska Bistrica-Zrece-Rogla. I ovdje je najlakše doci osobnim autom.

Na samom skijalištu nalazi se par hotela, bungalova i apartmana, a u podnožju se nalaze Terme Zrece s apartmanima i hotelima. Cijene smještaja variraju ovisno od sezone, najskuplje je za Božic i Novu Godinu, niže pocetkom prosinca i od ožujka.

Rogla ima 15-ak km uredenih staza, poligon za djecu i pocetnike, staze su relativno blage i idealne za pocetnike te male djecu. Ski pass 6 dana košta 134 eura.

G
erlitzen Alpe
Austrijsko skijalište od Zagreba je udaljeno oko 240 kilometara. Do Gerlitzena se dolazi autoputom Zagreb-Ljubljana-tunel Karavanke-Villach-izlaz Ossiacher See. Vrlo je jednostavno za doci autom ili autobusom jer je 95 posto puta – autocesta.

Skijalište ima oko 50 km jako dobro uredenih staza, dosta plavih staza za pocetnike, žicare su mahom gondole i sedežnice, osim nekoliko sidra s druge strane skijališta, te je od 2007. uvedena i nova 8-sedežnica. Skijalište je visine do 2000 m, tako da snijega gotovo uvijek ima.

Smještajni kapaciteti nalaze se na skijalištu, na 1600 metara visine, gdje je cijena smještaja skuplja. U dolini ima dosta manjih mjesta gdje se mogu naci jako povoljno apartmani. U blizini je i Villach, pa se možete odvesti na izlet do tog austrijskog grad(ic)a. Na skijalištu ima dosta restorana, ali nocni život i nije baš neki.



Kranjska gora

Do skijališta u kojem se održavaju utrke Svjetskog kupa ima nekih 220 kilometara vožnje od Zagreba i jedno je od omiljenih skijaških centara za pocetnike i obitelji s djecom. Do njega se dolazi autocestom Zagreb-Ljubljana-Jesenice-izlaz Kranjska Gora, pa vožnja 20 km od tog izlaza do samog skijališta.

Samo mjesto se uzdiže na 809 metara visine, te je idealno za obitelji jer je vecina hotela i apartmana jako blizu staza. I sam slovenski gradic je zanimljiv za šetnju, a blizu je Austrija i Italija za jednodnevne izlete.

Cijene hotela i apartmana su relativno povoljne, ovisno o kategorizaciji i udaljenosti od skijalište. Skijalište ima 20 km staza, dosta plavih i blagih staza za pocetnike, a na samom skijalištu ima izuzetno puno kafica i restorana. Cijena ski karte za 6 dana je 147 eura.


Podijeli: Facebook Twiter