Mjesta u unutrašnjosti Istre ostaju bez pošta

(M. RIMANIĆ)
(M. RIMANIĆ)

Poštanski uredi u Cerovlju i Gračišću od srpnja ove godine rade samo dva sata dnevno, a onaj u Karojbi zatvoren je u veljači ove godine. Zbog skraćenog radnog vremena, koje je u Cerovlju od 7 do 9 sati, a u Gračišću od 10.30 do 12.30, mještani su zakinuti

Cerovljanski načelnik Emil Daus kaže da je pošta prije radila od sedam do 12 sati, a sada zbog skraćenog radnog vremena mnogi su poštanske usluge primorani potražiti u Pazinu. Sličnog je mišljenja i gračaški načelnik Ivan Mijandrušić. On smatra da će se tek sada smanjiti promet u pošti, a to će, kaže, biti argument da se poštanski ured u Gračišću zatvori.

U ovom trenutku ne postoji nikakva odluka o zatvaranju poštanskih ureda niti o promjeni njihovog radnog vremena, odgovaraju iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte na pitanje o eventualnom zatvaranju ili promjeni radnog vremena poštanskih ureda u Boljunu, Cerovlju, Lupoglavu, Gračišću, Motovunu, Svetom Petru u Šumi i Tinjanu.

Zatvaranje nerentabilnih poštanskih ureda je, napominju iz HP-a, nužno da bi se smanjili financijski gubici. Time žele stabilizirati poslovanje da usluge koje nude ne bi bile dovedene u pitanje.

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Franko Baxa, načelnik općine Lupoglav, govori se i o promjeni radnog vremena u poštanskim uredima u Boljunu i Lupoglavu. Prema tim informacijama, ista bi osoba radila u dvije pošte, koje bi očito, kao što sada rade pošte u Cerovlju i Gračišću, bile otvorene po dva sata dnevno. (Piše M. RIMANIĆ)

VIŠE O OVOJ TEMI ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter