Mjesec pritvora za ranjavanje kod Bourguignona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istražni sudac Županijskog suda u Puli odredio je jednomjesecni pritvor 23-godišnjem M. M., osumnjicenom da je protekle nedjelje u 4.50 sati nedaleko od tvrdave Fort Bourguignon 17-godišnjem rukometašu Petru Rašeti nožem nanio teške i po život opasne ozljede.

M. M. je pritvor odreden zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Predmet je u nadležnosti Opcinskog državnog odvjetništva u Puli.

Kako smo vec izvještavali, iz zasad nepoznatih razloga sukobili su se 23-godišnji M. M. i 24-godišnji K. K. s jedne te 21-godišnji S. R. i 17-godišnji Petar Rašeta s druge strane.

Kako neslužbeno doznajemo, sukob izmedu skupine mladica medu kojima su bili teško ranjeni Rašeta i S. R., koji je u obracunu takoder ozlijeden, a njegove su povrede okvalificirane kao lakše, i trojice mladica medu kojima su bili M. M. i K. K., poceo je sat vremena ranije kod ulaza u atrij tvrdave.

No, eskalaciju sukoba unutar Fort Bourguignona gdje se održavao glazbeni festival ekspresno su sprijecili redari izbacivši vinovnike sukoba te je odmah pozvana policija.

Medutim, okršaj se pod zasad nerazjašnjenim okolnostima nedugo poslije nastavio u obližnjim šumarcima. Rašeta je zadobio ubodnu ranu u lijevu stranu grudnog koša te u lijevu podlakticu, a 21-godišnji S. R. uboden je u lijevu stranu grudnog koša te mu je porezana desna nadlaktica. Kako doznajemo, u obracunu je ozlijeden i pritvoreni M. M. (23).

Protiv sudionika okršaja bit ce podnesene kaznene prijave zbog sudjelovanja u tucnjavi, redovnim putem. Iz PU istarske potvrdeno nam je da policija i dalje radi na rasvjetljavanju motiva sukoba.


Podijeli: Facebook Twiter