Mjesec i pol dana trajat će radovi na krovu Rojca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovotjednim uvođenjem u posao izvođača radova počela je rekonstrukcije dijela krova Društvenog centra Rojc. Radi se o rekonstrukciji sjeverozapadnog i sjeverno-centralnog dijela krova površine oko 700 četvornih metara. Radovi obuhvaćaju termoizolaciju krova, novi sloj hidroizolacijske membrane s popratnim limenim opšavima te sanaciju derutnog vijenca krova s dvorišne strane zgrade.

Rojc plaćen 11 milijuna kuna

- Bivša vojarna Karlo Rojc dobar je primjer na koji način Grad Pula skrbi o svojoj imovini. Za ovaj bivši vojni objekt Grad je platio nemalih 11 milijuna kuna, ali puno važnije od toga je da ovu zgradu, za svoje djelovanje, koristi stotinjak udruga civilnoga društva. To je jedinstven primjer ne samo u Hrvatskoj, već i šire, pokazatelj na koji se način može staviti u funkciju bivša vojna imovina. Grad Pula je bio jak vojno-industrijski grad. Međutim, vojske više u našem gradu nema i bio bih sretan kada bi se i država brinula o svojoj bivšoj vojnoj imovini na način na koji to čini lokalna i regionalna samouprava. Takve je nekretnine potrebno staviti u funkciju razvoja gospodarstva, otvaranja novih radnih mjesta i da budu na raspolaganju Puljanima, a ne prepuštene vremenu i da devastirane propadaju, komentirao je početak radova na Rojcu gradonačelnik Boris Miletić.

Dobar primjer i vojarna Gortan

Osim Rojca, dodao je nadalje Miletić, dobar primjer raspolaganja vlastitom imovinom je i bivša vojarna Gortan koju je Grad dao na korištenje poslovnom sektoru zahvaljujući čemu se razvija i gospodarstvo Pule.

Izvođač rekonstrukcije dijela krova Rojca je tvrtka G.R.B. d.o.o. iz Karlovca, a poslove stručnog nadzora obavlja pulska tvrtka M.3D. d.o.o. obje odabrane na javnom natječaju kojeg je proveo Castrum. Vrijednost investicije je 635.000 kn s PDV-om, a planirano vrijeme izvođenja radova je 45 dana.

Iz gradske uprave napominju i da je nedavno obavljena i sanacija dijela Dnevnog boravka u Rojcu, a godišnje se više od milijun kuna izdvaja u redovno održavanje i portirsku službu, pa ističu da je to pravilan način brige prema svojoj imovini i predstavlja veliku podršku Grada razvoju civilnog društva, koji svojim djelovanjem doprinosi zajednici.

Do kraja mjeseca pješačka staza između Rojca i Tartinijeve

U srpnju ove godine započelo je i uređenje pješačke staze s javnom rasvjetom na pristupu Rojcu iz Tartinijeve ulice. Radovi su u završnoj fazi izvođenja, odnosno izvedena je javna rasvjeta u led tehnologiji i oborinska odvodnja staze, te slijedi betoniranje staze. Riječ je o zahvatu u dužini od 76 metara, širine tri metra i planira se okončati do kraja mjeseca. Vrijednost investicije iznosi oko 250 tisuća kuna, a izvođači radova su Zanitel d.o.o. Pula i Cesta d.o.o. Pula. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter