Mjesec borbe protiv ovisnosti u Umagu

(M. S.)
(M. S.)

Grad Umag i Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Umaga predstavilo je na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici program aktivnosti u povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Umagu. Program i aktivnosti predstavili su zamjenici gradonačelnika Umaga Mauro Jurman i Niko Čančarević, Luana Visintin Čumpek, savjetnica za kulturu, sport i razvoj civilnog društva i Davor Švenda, načelnik PP Umaga. Kao i prethodne godine, moto borbe protiv ovisnosti u gradu Umagu je: Ti biraš – Izaberi život/La vita e’ una scelta – Sceglila!

Namjera ovogodišnje akcije je senzibilizirati i potaknuti širu javnost na razmišljanje, te interaktivnim djelovanjem konzistentno pridonositi prevenciji poremećaja kod mladih osoba, raznih oblika ovisnosti i sankcioniranja ovisnika. Samo zajedničkim snagama može se doprinijeti poboljšanju kvalitete života u gradu, osobito kada je riječ o mladima kojima je prijeko potreban stalni nadzor i zdravo okruženje za formiranje zdrave i pozitivne ličnosti, ističu oni.

Program će se do sredine prosinca odvijati na raznim lokacijama u Umagu; od Talijanske osnovne škole "Galileo Galilei", umaških kafića, radio-emisija, Pučkog otvorenog učilišta "Ante Babić", kazališne dvorane, sportske dvorane i osnovne škole Marije i Line. Predviđena su predavanja na temu ovisnosti i zlouporabe alkohola, podjela besplatnih sokova, voća i vode, radio emisije o ovisnosti o alkoholu, nogometni i odbojkaški turnir i radionice za učenike. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter