Mjerenjem šećera i tlaka obilježen Svjetski dan srca

Mjerenjem tlaka i šećera obilježen svjetski dan srca (N. LAZAREVIĆ)
Mjerenjem tlaka i šećera obilježen svjetski dan srca (N. LAZAREVIĆ)

Svjetski dan srca obilježen je na Portarati. Cilj manifestacije bio je upozoriti ljude na važnost prevencije bolesti srca i krvnih žila, uz poruku da je zdrav način života ključni čimbenik u prevenciji kroničnih bolesti.

Obilježavanje svjetskog dana srca organizirali su Grad Pula i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, a priključili su im se učenici Medicinske škole Pula koji su građanima mjerili šećer i tlak, predstavljena je medicinska gimnastika – kineziterapija).

- Uvijek je dobro provjeriti šećer i tlak. Bolje je spriječiti nego liječiti jer jednom kad bolest krene, teže ju je zaustaviti ili izliječiti, rekao nam je jedan od mnogobrojnih građana koji su se odazvali akciji na Portarati.

Svoj obol manifestaciji dali su i KRUP-ovci koji su promovirali pješačenje i tjelovježbu u prirodi, a predstavljanju zdravog načina života priključili su se i najmlađi iz sportskog vrtića Predškolske ustanove Pula.

- Obilježavanje svjetskog dana srca postala je već tradicionalna manifestacija. Ovim načinom pokušavamo osvijestiti i prisjetiti građane na važnost prevencije kod bolesti srca, ali i svih ostalih bolesti. Poruka ovogodišnje manifestacije je "kreni putem zdravog srca", rekla nam je Olga Dabović Rac iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter