Mjere sigurnosti na utakmici "Istra 1961" i "Rijeka"

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

U nedjelju, 13. rujna, s početkom u 19 sati na gradskom stadionu "Aldo Drosina" u Puli odigrat će se nogometna utakmica 9. kola I. HNL između NK "Istra 1961" i HNK "Rijeka". S obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina oba kluba, a na temelju iskustava vezanih za problematiku navijača, iz PU istarske ističu da će policija u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji da bi utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta.

Između ostalog ukazuju da nije dopušteno posjedovanje ili konzumiranje alkoholnih pića, droga te posjedovanje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih sredstava pogodnih za nanošenje ozljeda ili za ostvarivanje nereda i nasilja. Nije dozvoljeno niti maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način radi prikrivanja identiteta, unošenje i isticanje transparenata, zastave ili druge stvari s tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje, bacanje predmeta u natjecateljski prostor ili gledateljski prostor, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje, pokušaj nedopuštenog ulaska ili nedopušten ulazak u natjecateljski ili gledateljski prostor ili prostor namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u nogometnoj utakmici.

Iz policije obavještavaju građane da će policija snimati ovo javno okupljanje u skladu sa Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima. Mole građane da zbog očekivanog dolaska većeg broja posjetitelja i navijača do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

Upozoravaju posjetitelje da ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa jer će vozači nepropisno parkiranih vozila biti sankcionirani, a vozila premještena vozilom specijalne namjene "pauk".

U vrijeme održavanja utakmice, odnosno u vremenu od 16.30 do 21.30 sati ulica Marsovog polja od raskrižja s Cestom prekomorskih brigada do parkirališta kod "Croatia osiguranja" bit će zatvorena za promet za sva vozila da bi svi posjetitelji mogli pješice sigurno i na vrijeme doći do stadiona i nakon utakmice sigurno otići kućama. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter