Mitrovic nastavlja sukob s Hrvatskom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je poslije zapljene njegove jahte "EL Bosco" u Hrvatskoj zbog kršenja propisa odlucio zabraniti reklamiranje hrvatskog turizma na programima Pink televizije te najavio blokadu hrvatske glazbe i kinematografije, vlasnik te medijske kuce Željko Mitrovic izdao je nalog da se u ponedjeljak svih pet zrakoplova kompanije Air Pink s odvjetnickim  timovima zaputi u Bruxelles, Strasbourg, Berlin, London i Hrvatsku.

Kako se navodi u njegovom priopcenju, oni ce tamo odnijeti obimnu dokumentaciju o selektivnom provodenju hrvatskih propisa, nezakonitom poslovanju carinskih tijela Republike Hrvatske i dokumentaciju kojom ce se nedvosmisleno ukazati na korupciju unutar razlicitih institucija.

U Mitrovicevim izjavama za beogradske medije se navodi da mu se "još financijski gubitak nije zaista desio, ali je spreman na sve".

- Operacija nadoknadivanja štete vezane za slucaj "El Bosco" još nije ni pocela. Namjeravam štetu nadoknaditi na najmanje pet razlicitih nacina. Vrlo brzo ce se razotkriti tko sve stoji iza ovog slucaja i za koga se namješta ova besramna licitacija, rekao je Mitrovic za beogradski Blic.

Taj list, medutim, u subotu piše da usprkos tvrdnjama celnih ljudi s televizije Pink da su im reklamni blokovi stopostotno popunjeni te zbog toga ukidanje reklamiranja hrvatskog turizma nece biti potez kojim ce izgubiti, stoji cinjenica da su racuni te televizije u blokadi.

Poduzecu za informiranje i marketing Pink international company u sklopu koje su radio i TV, koja je u vlasništvu Željka Mitrovica, blokiran je racun od 2. kolovoza.

Prema podacima Narodne banke Srbije ova tvrtka duguje oko 12,2 milijuna dinara (oko 120 tisuca eura), a u proteklih dvanaest mjeseci racun joj je bio blokiran ukupno 116 dana, dok ostale Mitroviceve tvrtke nisu u blokadi.


Podijeli: Facebook Twiter