Misticni spoj glazbenih dimenzija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski Rock Caffe sinoc je na otvaranju koncertne sezone zasjao starim sjajem – dupkom pun i ispunjen izmaglicom i vrucinom, ugostio je Franka Krajcara i prateci bend Indivia, koji su priredili vecer dobre glazbe, druženja brojne publike i posebne, pomalo misticne atmosfere s daškom prošlih vremena koju stvara ovaj istarski multinstrumentalist.

Osim glazbe, mnoštvo publike zasigurno je privukla i svecanost otvorenja, kao i od jucer privremeno ukinuta zabrana pušenja u klubovima i kaficima. Krajcar je, svirajuci na violini, panovoj fruli, roženicama, mihu, šargiji i flauti, ocarao prisutne miješajuci staro i novo, tradicionalno i moderno, ali i domace i strano te svoje i tude. Uz njega su nastupili sve redom kvalitetni i iskusni glazbenici - basist Mladen Parezanovic Cruz, gitarist Mauro Giorgi Mifra, bubnjar Roberto Legovic Lego i pjevacica Irena Kuhar, dok je zbog obaveza izostao klavijaturist Dean Kolic. Za dobar zvuk se pobrinuo ton majstor i scenski producent Denis Budim, a posebnom ugodaju je zasigurno doprinijela i nova lokacija pozornice, kao i poseban light show te obilato korištenje mašine za scenski dim.

Uz žamor publike koja je, kao i uvijek, cavrljala tijekom cijelog koncerta, predstavljene su skladbe s debitantskog albuma "Pensieri". Bile su to glazbene misli Krajcarove, misticne atmosfere koja kao da zadire u glazbena sjecanja Istre stara stotinama godina, miješajuci zvukove i melose iz svih krajeva svijeta. Našlo se na repertoaru i nekoliko obrada u kojima su Krajcar i Indivia pokazali svoje rockerske afinitete, poput Focusove "House of Kings" ili pak "Down Under" grupe Men at Work.


Podijeli: Facebook Twiter