Miss Universe: Hrvatica u bakinoj haljini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Las Vegas je ovih dana u znaku ljepotica iz svih dijelova svijeta koje odrađuju posljednje pripreme pred veliko finale izbora za Miss Universe zakazano za srijedu, 19. prosinca u Planet Hollywood Resortu i Casinu.

Misice, među kojima i devetnaestogodišnja hrvatska predstavnica Elizabeta Burg su s predstavljanjem počele već prije desetak dana, a u nizu snimanja, zajedničkih poziranja i prigodnih izlazaka na modnu pistu - primjerice u kupaćim kostimima i večernjim haljinama, jedan od najživopisnijih trenutaka priprema za finale, svakako je bio izbor za najbolji nacionalni kostim.

Kao i svake godine, spoj nacionalnih elemenata i elegancije primjerene izboru za miss rezultirao je s krajnje živopisnim kostimima, od kojih su neki - posebice oni južnoameričkih predstavnica, bili dostojni karnevala u Riju, dok su se neke druge zemlje odlučile za maksimalnu jednostavnost i svoje predstavnice  odjenule gotovo samo u bikini.

Među predstavnicama europskih zemalja dominirale su stilizirane verzije nacionalnih nošnji. U taj lajtmotiv uklopila se i hrvatska ljepotica Elizabeta Burg iz Vrbanje, koja se, kako je najavljivano, pojavila u veseloj bijeloj haljinici koju joj je šivala baka, s pojasom u bojama hrvatske zastave. (V. S./NL; foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter