Miss svijeta je Stephanie del Valle iz Portorika

Miss svijeta Stephanie del Valle, prva pratilja Yaritza Miguelina Reyes Ramirez i druga pratilja Natasha Mannuela (Missworld.com
Miss svijeta Stephanie del Valle, prva pratilja Yaritza Miguelina Reyes Ramirez i druga pratilja Natasha Mannuela (Missworld.com

Miss Portorika Stephanie del Valle (19) pobijedila je u nedjelju na 66. svjetskom natjecanju za naslov kraljice ljepote 2016. organiziranom ovaj put u Oxon Hillu, blizu Washingtona. Lijepa brineta primila je krunu iz ruku Španjolke Mireie Lalagune, miss svijeta 2015.

- Velika je čast i odgovornost predstavljati Karibe, rekla je Del Valle. Ovogodišnja Miss svijeta, koja uz španjolski govori engleski i francuski, želi raditi u zabavnoj industriji.

Prva pratilja je Yaritza Miguelina Reyes Ramirez iz Dominikanske Republike, a druga Natasha Mannuela iz Indonezije. Među prvih pet su još bile Kenijka i Filipinka, a u natjecanju je sudjelovalo više od sto zemalja.

Hrvatska predstavnica, Istranka Angelica Zacchigna, nije ušla u izbor dvadeset najljepših. Nju je put do Washingtona vodio preko pobjede na županijskom natjecanju u Puli, da bi potom u Šibeniku bila okrunjena za najljepšu Hrvaticu. U pripremama za izbor Miss svijeta, Zacchigna je bila uspješna u pjevačkom natjecanju gdje se popela do petog mjesta, izvevši pjesmu Arethe Franklin "Natural woman", potom je osvojila drugo mjesto u sportskom natjecanju. Ova svestrana Istranka u Trstu studira jazz pjevanje na Conservatorio Giuseppe Tartini i također pohađa Accademiju Musical Theatre Trieste gdje pjeva i pleše suvremeni ples. (Hina/M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter