Mišo Kovač u Umagu: Svi pjevaju, itekako se čuje!


- Mišo!, Mišo!, uzvikivalo je mnoštvo nakon više od dva sata koncerta jedne od najvećih legendi zabavne glazbe s ovih prostora održanog sinoć na stadionu ATP u umaškom naselju Stella Maris. I zaista, Mišo Kovač je i ovim nastupom dokazao da je istinska pjevačka legenda te da riječi njegovih pjesama znaju svi.

Mnogobrojni hitovi redali su se jedan za drugim, a publika je početnim taktom svake pjesme euforično počinjala pjevati i Mišu glasno pratila do posljednjeg stiha. Dva sata činila su se prekratka jer je izgledalo da bi brojni fanovi svih generacija mogli s Mišom odraditi još najmanje toliko. A kad netko iza sebe ima četiri desetljeća karijere, onda možete biti sigurni da materijala neće nedostajati. Bile su tu pjesme "Proplakat će zora", "Dalmacija u mom oku", "Ti si pjesma moje duše", "Svi pjevaju, ja ne čujem", "Kad pjevam, suze teku", "Još i danas teku suze jedne žene", "Ako me ostaviš" i brojne druge. Mišo kao čovjek s velikim iskustvom na sceni, znao je točno kada i što treba otpjevati ili kako pak rasplakati nježniji spol.

- Ja sada prepuštam mjesto na pozornici jednom mladom glasu, mladoj snazi. O kvaliteti i drugome neću govoriti jer bio bih subjektivan, rekao je Mišo na polovici koncerta i mjesto na pozornici prepustio gošći večeri, kćerki Ivani Kovač. Otac i kći zajedno su pozdravili publiku, jer je ujedno i riječ o njihovom prvom zajedničkom koncertu u Istri, nakon što su sličnim nastupima napravili izvrstan štimung u zagrebačkim klubovima. Svaki je od njih na pozornicu nastupio sa svojim bendom.

Ivana, kojoj je ovo bio prvi samostalni nastup u Istri nakon pjevačke karijere u grupi Magazin, najavila je skorašnji izlazak svog albuma s kojeg je izvela pjesme "Crno vino, crne oči" i zadnju "Nima šoldi, e pa ča", ali i nastavila s miksom pjesama onih koji su pisali za njezin album, Dražena Zečića, Mladena Grdovića i drugih.

Iako stadion nije bio ispunjen do posljednjeg mjesta, atmosfera je bila odlična. Takva je ostala i u drugom dijelu koncerta kada je opet na pozornicu stupio Mišo. Publika je pjevala, činilo se da zna točno ne samo svaku riječ pjesama, nego i svaku točku i zarez, a ruke su i Mišine i publike bile u zraku za svakog refrena. Ne štedeći se, ne krijući emocije, Mišo je publiku dovodio u delirij.

Tijekom koncerta prisjećao se nekih anegdota iz života, nekoliko je puta istaknuo da ima najbolju publiku na svijetu, a također je bilo mjesta za priče o Dinamu i Hajduku, ali i prisjećanja na koncerte kada je nastupao pred pedeset tisuća ljudi na Poljudu ili pred dva čovjeka u Pakracu. Mišo je pred umaškom publikom posljednji put nastupio prije točno 43 godine, a prošlo je i točno 298 dana od njegova posljednjeg koncerta u žminjskoj Areni, koji je, kao i ovaj, organizirala agencija VIB iz Pazina. (Napisala i snimila V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter