Mišković: Vi ste naš proizvod i zato morate biti dobri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Politehnici Pula - Visokoj tehničko-poslovnoj školi održana je, uz brojne okupljene uzvanike te članove obitelji, 17. po redu svečana promocija za 31 diplomiranog studenta. Sve je njih u samom uvodu srdačno pozdravio dekan mr. sc. Davor Mišković podsjećajući da je ova obrazovana ustanova s radom krenula 2000./2001. godine, a da su prvi diplomirani inženjeri proizvodnje stasali u prosincu 2014. godine.

Rad u istarskom gospodarstvu

- Od tada do danas upisano je preko tisuću studenata, a više od 550 njih je kod nas uspješno diplomiralo. Većina ih radi i to u istarskom gospodarstvu kojemu služe, kao i nama, na ponos, kazao je Mišković. Temeljni cilj Politehnike Pula jest, kako je naveo, obrazovanje inženjera budućnosti koji će imati visoko kvalitetno tehničko znanje, ali i ekonomsko, dobro će poznavati menadžment i informatiku, znat će primjenjivati načela inženjerskog i timskog rada te se služiti vještinama brzog prijenosa ideja u praksu.

Navodeći da su dopusnicom za novi studij elektrotehnike stekli uvjete da prerastu u veleučilište poručio je studentima, koji su obrazovani suvremeno i polivalentno, za inženjera budućnosti, da su "oni njihov proizvod i zato moraju biti dobri".      

Inženjeri politehnike i specijalisti kreativnog menadžmenta

Nakon njega je Branimir Ružojčić, prodekan za nastavu, u skladu sa Zakonom i pravilima Politehnike Pula - Visoke tehničko-poslovne škole predložio diplomante za promociju u akademsko zvanje.

- Studenti preddiplomskog stručnog studija Politehnike uspješno su položili propisane ispite, obranili završni ispit i ispunili sve zakonske obveze, pa ih predlažem za promicanje u zvanje stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer politehnike, pozvao je Ružojčić.

U zvanje Stručnog prvostupnika (baccalaureus) inženjera politehnike promovirani su tako Alen Krunić, Dražen Ušić, Ivan Banić, Edi Matijević, Goran Radošević, Luka Čonč, Anteo Berljavac, Saša Manev, Nino Basara, Jakov Ciceran, Zoran Gobo, Marino Učeta, Boris Agatić, David Pletikos, Filip Jurman, Roland Kosinožić, Boris Sablić i Vladimir Milojević.

U zvanje Stručni specijalist kreativnog menadžmenta promovirani su jučer i Mirna Brgles Milošev, Dorijano Bažon, Alen Golja, Bojan Lukša, Tomislav Srdoč, Davorka Dellapicca, Mateo Percan, Wiliam Negri, Vili Rosanda, Marino Smilović, Jovica Vuković, Vanja Čajić i Danijel Petrović.

Nakon prozivanja diplomanti su dali svečanu prisegu o preuzimanju posebnih obveza svojstvenih svome akademskom zvanju koju je pročitao predstavnik promovenata Jovica Vuković. U njoj su, među ostalim, prisegli i da će stečena znanja koristiti na opće dobro i boljitak Republike Hrvatske te će svoja znanja proširivati i dopunjavati znanjima i iskustvom drugih, a sve će to nesebično koristiti za dobrobit organizacija u kojima će raditi.

Svečanu promociju svojim su nastupima jučer obogatili umjetnici Drago Draguzet, Zoran Tomaić i Valter Milovan, a sve je zaključeno prigodnim domjenkom. (B. PETROVIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter