Miško Plavi zacarao harmonikom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu ETNOFILMa u Multimedijalnom centru održan je koncert Miška Plavog koji je predstavio svoje osebujno muziciranje na harmonici uz pomoc loop sampler pedala.

Kroz njegovu autorska glazbu provlace se i ispreplicu elementi kompozicija raznih autora i brojnih žanrova. Da je to ono što ga ispunjava vidjelo se po tome što je doista uživao, a u zacaranoj simbiozi s harmonikom pozitivnu energiju prenio je i na publiku.

Jedan od vodecih prizvuka koji se miješaju kroz njegovo videnje glazbe, je ipak možda etno muzika s Balkanskih prostora, no nisu nedostajale ni skladbe vrsnih harmonikaša poput Richarda Galliana.

Miško Plavi se na muzickoj sceni pojavio još pocetkom osamdesetih i bio dio poznatog pokreta Novog Vala te, kako je i sam na koncertu kazao, imao stotine koncerata po Hrvatskoj svirajuci s grupama «D Boys», «Piloti» i «EKV». Ono cime je, osim glazbom, pridobio publiku, bilo je konstatacija da su ljudi po cijelom svijetu isti, a da nas odvajaju samo umjetno postavljene granice.

Iza njega je nekoliko albuma «»Super Best of Miško Palvi», «Istok ljubi zapad», dok je posljednji sniman upravo za vrijeme brojnih koncerata u Japanu i stoga nosi naziv «Live in Japan».


Podijeli: Facebook Twiter