Miševi i macke naglavacke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstava za djecu u produkciji Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula "Mijaooo! Jaoooo!" autorice Jadranke Radetic Ivetic odigrana je jucer premijerno pred prepunim auditorijem INK-a. Radetic Ivetic ujedno je i redateljica, kostimografkinja i scenografkinja, a glume clanovi Dramskog studija INK-a.
"Mijaooo! Jaoooo!" na vrlo simpatican i jednostavan, djeci primjeren nacin govori o miševima i mackama te o njihovom neprestanom ratovanju i borbi. Rijec je prije svega o koralnoj predstavi, gdje su svi protagonisti podjednako zastupljeni i gdje ne postoje glavne uloge. Živahna glazba Marka Grpca uz songove koje pjevaju mišici pridonosi cjelokupnoj veseloj atmosferi.
Mišja obitelj složno živi u svojoj rupi i njezinoj okolini, ali u trenutku kad zacuju mijauk, sve njihove aktivnosti prestaju i bježe glavom bez obzira. Shvacajuci da je njihova vrsta na taj nacin ugrožena, odlucuju jednom zauvijek stati tome na kraj. U svojim idejama miševi su vrlo hrabri na rijecima. Oni pokušavaju sve da bi pridobili macku, pa cak i da se sprijatelje s njom, ali sila prirode je jaca.
Svaki predloženi miš pronalazi manjkavost u planiranoj akciji ili izliku da upravo on to ne ostvari. Pokušavajuci pronaci niz mogucnosti kojima bi se oslobodili macke upadaju u komicne situacije iz kojih se uvijek ipak nekako uspješno izvuku. Upravo su te smiješne situacije jaci dio predstave, onaj koji najviše nasmije klince.
U jednom trenutku pomisle da se možda i mogu nekako složiti s mackom te da ce moci uspostaviti kakav-takav odnos s njom, ali onda slijedi razocaranje. Na kraju shvacaju da se odnosi izmedu miševa i macaka ne mogu bitno popraviti te da im je i nadalje najbolje držati se svoje mišje rupe.
U ovoj predstavi veseli vidjeti razigrane mališane na pozornici i trud koji su uložili u pripremi uloga.
Rijec je o clanovima Dramskog studija razlicitih uzrasta, a vidljiva je prije svega velika uigranost. Lepršavi songovi, rimovani i nadasve duhoviti tekst koji protagonisti izgovaraju s velikom lakocom cine ovu pjesmu primjerenu i zanimljivu djeci predškolskoga uzrasta, ali i školarcima.
Uloge tumace - Žena/Macka: Leana Alic, Annie Kovac; BIG-ula: Irena Bilcic, Danijela Jaklin i Ela Kupres ?ordevic; Miš Strko: Marin Jankovic i Valentin Juric; Miš Brko: Mate Aleric i Patrik Lazic; Mišica Brkica: Ela Jokic i Barbara Vukmirovic; Miš Frko: Marko Braic i Jan Franjul; Mišica Frkica: Martina Kolar i Joëlle Živolic, a mišici su Nina Kadric, Emma Kliman, Ana Kapor, Adriana Lukic, Petra Igrutinovic, Nika Kaic, Denis Joldic, Edvard Vaja, Christian Michelitsch, David Banko, Nikolina Tomic, Petra Stefanovic, Noemi Koljderaj, Nikola Dubroja, Alban Agaj i Dorian Kuzmic.
Predstava je na rasporedu i danas u 9.30 i u 11 sati.


Podijeli: Facebook Twiter