Mišetic: Punom snagom radimo na žalbi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Branitelj generala Ante Gotovine Luka Mišetic izjavio je u nedjelju u Zagrebu da se odvjetnicki tim potpuno posvetio sastavljanju žalbe na prvostupanjsku presudu Haaškoga suda. "Odvjetnicki tim radi punom snagom na žalbi i tome ce se u potpunosti posvetiti. Ne želimo ništa komentirati o daljnjim koracima", kazao je za Hinu po dolasku u Zagreb Mišetic.

Pojasnio je da obrana ima na raspolaganju 28 dana da podnese najavu žalbe sa žalbenim osnovama. "To cemo predati na vrijeme", kaže Mišetic koji podsjeca da taj rok istjece 16. svibnja. Obrana ima do 1. kolovoza rok za sastavljanje žalbenoga podneska, a nakon toga slijedi šest tjedana roka tužiteljima za njihov odgovor. Po pravilima Haaškoga suda tek tada slijedi rocište.

Haaški sud u petak je nepravomocno osudio generale Antu Gotovinu i Mladena Markaca kao sudionike udruženog zlocinackog pothvata ciji je cilj bio tijekom i nakon operacije "Oluja" ukloniti srpsko stanovništvo s okupiranih podrucja Republike Hrvatske. Generala Gotovinu osudio je na 24 godine zatvora, a generala Markaca na 18. Generala Ivana Cermaka oslobodio je odgovornosti i on se u petak vratio u Hrvatsku.


Podijeli: Facebook Twiter