Mirta Krsnik pobijedila na Imagine Croatia festivalu

Mirta Krsnik, Luka Lukačević i Zoran Šmic
Mirta Krsnik, Luka Lukačević i Zoran Šmic

Mlada pjevačica Mirta Krsnik iz Pazina osvojila je prvo mjesto u finalu Imagine Croatia festivala koji se održao u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića. Time je postala i predstavnica Hrvatske na svjetskom Imagine festivalu koji će se održati u kolovozu 2013. godine u norveškom gradu Christiansandu.

Njenom uspjehu uvelike su pridonijeli studenti prve godine glazbene pedagogije u Puli Zoran Šmic iz Varaždina i Luka Lukačević iz Požege koji su na gitari i klaviru pratili Mirtu pri izvedbi obrade skladbi "What a difference a day made" Arethe Franklin i "Autumn leaves" Natalie King Cole. U obradi aranžmana sudjelovao je Elvis Međeral iz Ludbrega, student pete godine glazbene pedagogije, a profesorica Odjela za glazbu pri pulskom sveučilištu Jurja Dobrile, mezzosopranistica Sofija Cingula je zaslužna za Mirtin uvježban glas i suradnju s dečkima.

Na festivalu je sudjelovalo je jedanaest izvođača, pojedinaca ili grupa u dobi od 13 do 20 godina. Festival je nastao u okviru Jeunesses Musicales International – svjetske organizacije Glazbene mladeži čija je članica i Hrvatska glazbena mladež (HGM). Snimka festivala će uskoro biti emitirana na CMC-u. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter