Mirta Diminic izlaže u galeriji Milotic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mirta Diminic, slikarica i izdanak poznate labinske umjetnicke obitelji Diminic, od proteklog vikenda izlaže svoja platna u pulskoj galeriji Milotic. Na izložbi su predstavljeni radovi nastali tijekom jednog desetljeca, a prethodno su bili izloženi u rovinjskom Multimedijalnom centru.

Izložbu je otvorila povjesnicarka umjetnosti Gorka Ostojic Cvajner, koja je o autoricinom radu rekla: "Mirta Diminic je sve jasnija, sve sažetija i okrenutija sebi. Poput rijeci Josipa Vanište koji je rekao da ga je njegov crtež naucio da ne govori mnogo ili kao što se dionica Kožariceve Bijele ceste na Dubrovi ne može identificirati s njegovim opusom.

Koliko samozatajnosti treba za takvo stvaralaštvo, a upravo u takvu fazu ulazi i Mirta Diminic. Koloristicki je suspregnuta gotovo do granice askeze, a njezina naracija svedena je do znaka, što je, vjerujem, težnja svakog umjetnika. Ova umjetnica svakako je predvodnica trece generacije vrhunskih labinskih umjetnika".

Mirta Diminic rodena je 1968. u Puli. Školu primijenjenih umjetnosti završila je 1986. godine u Zagrebu. Diplomirala je slikarstvo na zagrebackoj Akademiji likovnih umjetnosti 1991. godine u klasi prof. Zlatka Kauzlarica Ataca. Izlaže od 1989. Priredila je 27 samostalnih izložbi.

Sudjelovala je na brojnim skupnim, žiriranim izložbama u zemlji i inozemstvu. Ugledne su joj nagrade dodjeljivane u više navrata na tradicionalnim likovnim manifestacijama u Hrvatskoj i Italiji. Uz slikarstvo bavi se grafikom, grafickim dizajnom i scenografijom. Izložba je otvorena do 10. studenog.


Podijeli: Facebook Twiter