Mirsad Omerhodžić blizu četvrtom povratku u Rovinj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Preostalo je manje od mjesec dana do početka novog nogometnog prvenstva Treće lige zapad, a u Rovinju još ima dosta nejasnoća. Posebno se to odnosi na trenera, budući da je Drago Čohar bio angažiran samo za završnicu prošlog prvenstva kad je spasio "kanarince" ispadanja. U kuloarima se već pročulo kako bi novi-stari trener trebao biti Puljanin Mirsad Omerhodžić, no, prema prvim reakcijama, ta je vijest iznenadila i same članove Izvršnog odbora kluba.

Nije tajna da su u tijeku završni razgovori s prvoligašem iz Pule koji je spreman pomoći Rovinju kako u trenerskom tako i u igračkom kadru, a sve u funkciji suradnje koja bi bila od obostranog interesa. Rovinj bi bio idealna sredina za razvoj mladih igrača Istre 1961, a klub s Valbrune bi profitirao kroz rezultate. No, nešto više o ishodu tih razgovora uprava kluba na čelu s predsjednikom Sašom Muškardinom najavila je tek za sutra. Jučer nisu željeli razgovarati o toj temi prebacivši sve odgovore za sutrašnji dan kad će izaći s imenom novog trenera i novih igrača koji će nositi dres rovinjskog trećeligaša. Isto iščekuju i sami igrači većina kojih je zaposlena u turizmu, ali i navijači koji nestrpljivo iščekuju novosti u želji da Rovinj postane stabilna nogometna sredina koja bi kandidirala za drugo mjesto u istarskoj nogometnoj piramidi.

Mirsad Omerhodžić je u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri u tri navrata sjedio na rovinjskoj klupi, da li će i četvrti put postati trener "kanarinaca", provjerili smo kod njega samog.

- Suradnja Istre 1961 i Rovinja po kojoj bi se u redovima trećeligaša filtrirali igrači za potrebe prvoligaša je po meni fantastična ideja i u potpunosti podržavam taj projekt. Stoga nisam previše razmišljao kad su mi Mihail Ščeglov i Igor Pamić ponudili da budem njegov dio i postanem trener Rovinja, a sada naš dogovor treba potvrditi i rovinjska strana. Po informacijama koje imam, mislim da tu ne bi trebalo biti nikakvih problema, nikakvih prepreka, ali nikad se ne zna dok se ugovor ne potpiše. Sve će se znati u ponedjeljak kad bih, ako ova priča bude zaključena, trebao odraditi i prvi trening. Ako preuzmem Rovinj, uvest ću ga u Drugu ligu, siguran sam u to - rekao je Mirsad Omerhodžić. (I. RADETIĆ/I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter